Παραλίγο...πρόεδρος!!!

Αποκαλύπτουμε τα τρία ονόματα που είχαν προκριθεί για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε Ντόρα, ούτε Καρυστιάνη ούτε Γαβράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews πρώτοι στη σειρά της λίστας Τσίπρα, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τον Αβραμόπουλο ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και επελέγη και ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης

ο οποίος εσχάτως είχε προσεγγίσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτος ήταν ο Δημ. Αβραμόπουλος ο οποίος κόπηκε από την Kυριακή καθώς ούτε ο Λαφαζάνης πείστηκε αλλά και ο Τσίπρας ήθελε μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε να υπάρξουν αλλαγές στο Κολλέγιο των Επιτρόπων με μια πιθανή μετακόμιση του Γιάννη Μηλιού σε περίπτωση αποχώρησης Αβραμόπουλου.

Προκειμένου να μην προκαλέσει ένταση εν μέσω διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας κινήθηκε προς τους δύο άλλους. Ο Π. Παυλόπουλος επελέγη καθώς ο πρωθυπουργός θεωρούσε δεδομένο ότι θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που οι αντιδράσεις για το πρόσωπό του ήταν έντονες ή αν διαφωνούσε ο Καμμένος τότε θα πήγαιναν στην εναλλακτική του Βασιλείου Μαρκεζίνη. Γιος του Σπύρου Μαρκεζίνη, γνωστός στους ακαδημαϊκούς κύκλους του εξωτερικού, με σχέσεις και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όπου έχει γράψει και παρουσιάσει αρκετά βιβλία.

Τελικά, παρά την εξαιρετικά ψυχρή αντίδραση από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός της ΝΔ θα ψηφιστεί σήμερα στις 7.30 ως ο έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Μεταπολίτευση.

Έχουν προηγηθεί οι κ. Στασινόπουλος, Τσάτσος, Καραμανλής, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος και Παπούλιας. Εμφανής η προσπάθεια να διατηρηθεί η παραδοσιακή εναλλαγή κεντροδεξιών με κεντροαριστερούς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα