Σάλος με τον Κόκκαλη στην Ολλανδία

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ολλανδία καθώς η Αρχή για τυχερά παιχνίδια στη χώρα έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή απάτη σε σχέση με τη λαχειοφόρο αγορά. Τα δημοσιεύματα τις τελευταίες 48 ώρες είναι πολλά και αυτό που έχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι την Ολλανδική λοταρία έχει αναλάβει... ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα συστήματα ασφαλείας της Ολλανδικής λοταρίας, τα οποία διαχειρίζεται η Intralot, ενδεχομένως να έχουν κενά ασφαλείας.

Η επίσημη έρευνα εστιάζει στο κατά πόσο τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας ενώ η εφημερίδα De Volkskrant επικαλείται έκθεση των ελεγκτών της PricewaterhouseCoopers που έδειξε ότι τα συστήματα ασφαλείας είναι ευάλωτα στην απάτη. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τέσσερις πρώην υπάλληλοι της Intralot έχουν μιλήσει και εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν παραποιηθεί τα αποτελέσματα της λοταρίας. Λένε μάλιστα ότι κάποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Ολλανδική βάση δεδομένων κι ότι μπορεί να παρέμβουν χωρίς να το προσέξει κανείς.

Η κρατική λοταρία ανακοίνωσε ότι η Intralot ελέγχει όλα τα τρέχοντα πρότυπα ασφάλειας» και ότι η λαχειοφόρος αγορά συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα. Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει ότι η ασφάλεια των συστημάτων της «πληροί τις ισχύουσες προδιαγραφές».

Η λαχειοφόρος αγορά στην Ολλανδία έχει ετήσιες πωλήσεις ύψους 773 εκατ ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα