Ο Τζήμερος... Indiana Jones

Όταν η κακομοιριά, η μιζέρια και ο εξυπνακισμός βαφτίζονται… εναλλακτικός πολιτικός λόγος βγαίνουν κάτι τύποι σαν τον Τζήμερο. Αυτόν τον άνθρωπο της αγοράς που πλασαρίστηκε ως το καινούργιο και άφθαρτο στην πολιτική σκηνή της χώρας, κι αφού απέτυχε να πείσει τον κόσμο να τον ψηφίσει αποφάσισε να προκαλεί μπας και διατηρηθεί στην επικαιρότητα.

Έγραψε λοιπόν στο facebook με αφορμή τις νέες ανακαλύψεις στην Αμφίπολη: «Οι εκστασιασμένοι ρεπόρτερ περιγράφουν

τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης ως υψηλής τεχνικής και μοναδικής αισθητικής ευρήματα. Εμένα πάλι μου φαίνονται χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης που έχουν τόση σχέση με την αισθητική της κλασικής εποχής όσο και οι βάρκες στα κορνιζάδικα με τον Βολανάκη. Σαν κάποιος να ήθελε σώνει και καλά να μιμηθεί κάτι που θαύμαζε αλλά δεν διέθετε ανάλογο γούστο ούτε και ανάλογους γλύπτες».

Τι να πει κανείς από κάτι τύπους σαν τον Τζήμερο. Φοβούνται μήπως η Ελλάδα «μεγαλώσει», μήπως ξεφύγει από τη μιζέρια της οικονομικής κρίσης. Τρέμουν στην ιδέα μήπως ανακαλυφθεί και ο Μέγας Αλέξανδρος. Εύχονται από μέσα τους να κάνει ένα σεισμό και να τα καταστρέψει όλα. Τέτοια μιζέρια.

Διότι άλλο να θαυμάζεις τα επιτεύγματα 2.300 χρόνων των προγόνων μας κι άλλο να μένεις κολλημένος σ’ αυτά. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η Αμφίπολη δεν είναι το «νερό του Καματερού» που θα λύσει τα προβλήματά μας. Όμως, αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να θαυμάσουμε το μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Όσο για τους Τζήμερους της σύγχρονης Ελλάδας; Είναι τόσο ξεπερασμένοι που οι Καρυάτιδες είναι πολύ πιο φρέσκες από τα σκουριασμένα τους μυαλά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα