Πρώτος τελικός "αιωνίων" με φόντο την Εθνική

Με φόντο την....Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκινούν απόψε οι τελικοί των πλει οφ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (ΟΑΚΑ 22:00). Η κίνηση του Ολυμπιακού να ζητήσει τα ασφαλιστικά συμβόλαια των παικτών του που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι με την Εθνική με την διευκρίνιση

ότι αν δεν τους καλύπτουν δε θα τους παραχωρήσει καθώς και η χρονική στιγμή που ήρθε αυτό το αίτημα προς την Ομοσπονδία μπάσκετ, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ δηλαδή, ανεβάζει την αδρεναλίνη στα δύο στρατόπεδα.

Η Εθνική ομάδα έχει αρκετό διάστημα μέχρι να συσταθεί και να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της , από την άλλη η κόντρα Ολυμπιακού και ΕΟΚ για τους διαιτητές που ορίζονται στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι γνωστή. Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που είδαν την κίνηση των «ερυθρολεύκων» ως μοχλό πίεσης ενόψει της σειράς των τελικών.

Μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί άκαιρη αφού καμία Εθνική και κανένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν πριν ολοκληρωθούν οι τελικοί και αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας. Εντύπωση εξάλλου προκαλεί η κάθετη θέση των ανθρώπων του ολυμπιακού ως προς τη συμμετοχή των παικτών του στην Εθνική ομάδα αν δεν υπάρξει ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα τους καλύψει σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν στον Ολυμπιακό.

«Αν δεν μας καλύπτουν τα συμβόλαια, η Εθνική… τέλος για τους αθλητές του Ολυμπιακού. Εμείς τα ζητάμε για να τα ελέγξουμε ότι είναι σωστά και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος και συμπληρώνει .. «Η πληροφόρηση που έχω είναι πως τα ασφαλιστήρια της FIBA καλύπτουν ένα μέρος του ποσού. Η διαφορά του συνόλου των συμβολαίων των παικτών του Ολυμπιακού είναι μεγάλη, πράγμα που σημαίνει πως είναι μερικώς ασφαλισμένοι. Η ΕΟΚ στην απάντησή της μας αναφέρει πως είναι πλήρως ασφαλισμένα τα συμβόλαια, βάσει των συμβόλαιων που έχουν με τις ομάδες και πως υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς θέλουμε να τα δούμε. Αν δεν μας καλύπτουν, οι παίκτες του Ολυμπιακού για την Εθνική… τέλος».

Για όσους δεν γνωρίζουν το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας αρχίζει στις 30 Αυγούστου ....Σε 100 μέρες από σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα