Προσπάθεια χειραγώγησης των social media από την κυβέρνηση;

«Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης του οποίου η δουλειά που κάνει στην κυβέρνηση

είναι άγνωστη. Ή μάλλον γνωστή για του μυημένους στα κόλπα τα γκαιμπελικά που χρησιμοποιεί το Μαξίμου.

Κι εδώ ανακύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για το τι κάνει ο Βερναρδάκης και η ομάδα του. Να θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος που έχει στήσει με μαθητές του και άλλους νέους συριζαίους, περίεργες και κάλπικες δημοσκοπήσεις για να μας πείσει πόσο καλά πάει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος κύριος υπουργός, λοιπόν, ομολογεί επισήμως από τη σελίδα του στο facebook ότι παρακολουθεί ο ίδιος και η ομάδα του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τους. Λέει ότι δημιουργούνται ψεύτικοι λογαριασμοί που είναι και… δεξιών πεποιθήσεων.

Και το ερώτημα είναι με πιο δικαίωμα ο υπουργός Επικρατείας παρακολουθεί τους λογαριασμούς; Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει ένας επαγγελματίας της πολιτικής επικοινωνίας, ένας γκαλοπατζής που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΣΥΡΙΖΑ; Και τι σημαίνει δηλαδή αυτή η παρακολούθηση;

Μήπως πρόκειται για μια εκτεταμένη προσπάθεια χειραγώγησης των social media; Κάποιος πρέπει να απαντήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα