Κρείττον του λαλείν το σιγάν κύριε Τζαβάρα

Είναι εύλογο όταν βγαίνει μία αρνητική είδηση κατά της ΝΔ, να την κάνουν σημαία ο Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του. Αντίπαλοι είναι άρα ορθά πράττουν.

Να αναπαράγουν όμως την προπαγάνδα τους στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Ένα από τα βασικά θέματα της χθεσινής ειδησεογραφίας ήταν η συνέντευξη Σόιμπλε στον ΣΚΑΙ, όπου αφού πέρασε γενεές δεκατέσσερις

τον Τσίπρα αποκαλύπτοντας πως από επαναστάτης έγινε ο άρχοντας των μνημονίων, ερωτήθηκε και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ναι μεν εξήρε το επιτυχημένο έργο της λέγοντας ότι η Ελλάδα είχε μπει στο σωστό δρόμο και ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, αλλά άφησε αιχμές για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2014 επειδή δήθεν ο Σαμαράς φοβήθηκε ότι δεν θα βγάλει Πρόεδρο.

Ως αναμενόμενο τα Συριζοτρόλ άρχισαν να εκτοξεύουν λάσπη παραποιώντας τα πάντα. Άλλωστε είναι γνωστή η... λατρεία που τρέφουν για τον Σαμαρά.

Δεν περιμέναμε με τίποτα ωστόσο, πρώην υπουργοί του Σαμαρά να κυλήσουν στο βούρκο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο λόγος για τον κύριο Τζαβάρα, ο οποίος σε σημερινή του τοποθέτηση στον ALPHA υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε παρουσιάσει μεταρρυθμιστική κόπωση. Ακριβώς στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ο... σύντροφος Κώστας. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι ο Σαμαράς βύθιζε την Ελλάδα κι ήρθε ο λαοπρόβλητος ηγέτης να μας σώσει.

Κατανοούμε ότι ακόμα πνέει μένεα επειδή ο Σαμαράς τον... καρατόμησε από το υπουργείο Πολιτισμού. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Άλλωστε του είχε επιτεθεί και εκείνη την περίοδο. Όμως να φτάσει στο σημείο να συνταχθεί με τους λαοπλάνους είναι τουλάχιστον ανήθικο. Για να μην πούμε καμιά βαρύτερη κουβέντα.

Του αποκαλύπτουμε λοιπόν την πραγματικότητα μπας και φιλοτιμηθεί και κάνει διορθωτική δήλωση. Έτσι... ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τιμή που του έκανε ο Σαμαράς.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν είχε υπάρξει μεταρρυθμιστική κόπωση εκείνη την περίοδο άλλα υπήρξε οργασμός μεταρρυθμίσεων.

Σε κομμάτι του Θανάση Κ που δημοσιεύσαμε, μεταξύ άλλων αναφέρονται οι εξής:

- Το τελευταίο εξάμηνο του 2014 (Ιούλιος) ψηφίστηκε ο νόμος για τη «μικρή ΔΕΗ». Κι άνοιξε ο δρόμος για ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα (που εκκρεμούσε επί δεκαετίες).

- Τότε (Νοέμβριο του 2014) τέλειωσε και ο διαγωνισμός για το «Ελληνικό» που ξεμπλόκαρε για πρώτη φορά από το 2002, ανέδειξε «νικητή» κι άρχισαν οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση της «μεγαλύτερης επένδυσης αστικής ανάπλασης στη νότια Ευρώπη»...

- Τότε (Νοέμβριο του 2014) τελείωσε και ο διαγωνισμός για τη «σύμβαση παραχώρησης» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που την κέρδισε η Γερμανική εταιρία Frapport, με τίμημα… τετραπλάσιο απ’ όσο περίμενε η Τρόϊκα!

- Τότε (Νοέμβριο του 2014), ολοκληρώθηκαν και τα stress tests των ελληνικών τραπεζών που κρίθηκαν πολύ ικανοποιητικά, και οι Ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν χωρίς να χρειαστεί το ελληνικό δημόσιο να βάλει (ή να δανειστεί) ούτε ένα ευρώ (Ενώ το ΔΝΤ τότε προέβλεπε ότι θα χρειάζονταν άλλα 10 δισεκατομμύρια τουλάχιστον. Και διαψεύστηκε…).

- Τότε (Νοέμβριο του 2014) ολοκληρώθηκε και η «λειτουργική ενοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων με τα ηλεκτρονικά προγράμματα ΗΛΙΟΣ και ΑΤΛΑΣ. Κι ήταν τέτοια η σημασία της μεταρρύθμισης αυτής στο ασφαλιστικό, που η Τρόϊκα είχε αναφέρει ρητά τότε πως δεν θα χρειαστούν άλλες μειώσεις κυρίων συντάξεων στην Ελλάδα! Μόνο δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν για τα επόμενα τρία χρόνια (υπάρχει ρητά στο email Χαρδούβελη).

(Μετά ήλθε ο Τσίπρας, τα ανέτρεψε όλα, και του ζήτησαν τελικά να κάνει κι άλλες περικοπές συντάξεων, όσες περίπου είχαν επιβάλει στις προηγούμενες κυβερνήσεις ως τότε! Περικοπές συντάξεων «αχρείαστες» κατά τα λόγια της ίδιας της Τρόίκας. λίγους μόνο μήνες πριν…).

- Τότε (Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2014) έγιναν και πολλά άλλα, όπως η γενίκευση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ λίγους μήνες πριν είχε ξεκινήσει η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων κλπ. (που την … ξανα-νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη χρονιά και την εμφανίζει ως «δική του» μεταρρύθμιση!).

Σας αρκούν για να ανασκευάσετε αγαπητέ Υπουργέ ή ενδέχεται να παρουσιάσετε κόπωση κατά την ανάγνωση;

Εδώ ο σύνδεσμός του άρθρου, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη σύνταξη της διορθωτικής.

Και κάτι ακόμη. Πληροφορούμαστε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ είπατε ότι πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια στο κόμμα. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης σας επέπληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα. Κι έρχεστε τώρα και κάνετε την απόλυτη κίνηση εσωστρέφειας. Δε νομίζετε ότι εκτίθεστε; Όχι τίποτε άλλο είστε και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος...

Α, να μην ξεχάσουμε. Ένα πουλάκι μας ψιθύρισε ότι ο Σαμαράς είναι οργισμένος από τις εσωκομματικές μαχαιριές που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Καλό είναι να μη συνεχίσουν να τον προκαλούν...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα