Προμηθευτής μεγαλοεφοπλιστή ο ιδιοκτήτης του «Νοοr One»

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 62χρονος αρχικαπετάνιος-ιδιοκτήτης πετρελαϊκής εταιρίας, με το παρατσούκλι «κάπτεν Τζορτζ», όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor Οne», σηματοδοτώντας νέο κύκλο συλλήψεων, μετά τα νεότερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές του Πειραιά.

Φιλικές σχέσεις

Ο «κάπτεν Τζορτζ» έχει εταιρία τροφοδοσίας πλοίων

με έδρα την Κύπρο και προμηθεύει Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή, με τον οποίο φέρεται ότι διατηρεί και φιλικές σχέσεις. Ο 62χρονος (προφυλακισθείς πλέον) φέρεται ότι έχει σχέσεις και με έναν 50χρονο φίλο του εφοπλιστή, ο οποίος είναι επιχειρηματίας με αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στα νότια προάστια της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί σε αποθήκες στο Κορωπί αλλά και σε βίλα στη Φιλοθέη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ήδη Ελληνες επιχειρηματίες, Ινδοί-μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, Αλβανοί, Ιρανοί και Τούρκοι μεσάζοντες, ενώ έχουν εντοπιστεί και νέοι συνεργοί στο Βέλγιο. Τον 62χρονο ενέπλεξε στο «βαπόρι» με την ηρωίνη ο Ινδός καπετάνιος του «Noor Οne», όταν τον περασμένο Ιούλιο κατέθεσε στις λιμενικές Αρχές. Σύμφωνα με τον Ινδό, ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν, «επικοινώνησε μαζί μου ο “κάπτεν Τζορτζ” στο δορυφορικό τηλέφωνο και μου είπε ότι ένας άνθρωπός του θα μεταφέρει με λάντζα και θα φορτώσει στο πλοίο κάποια πράγματα τα οποία του ανήκουν και θα στείλει άνθρωπο να τα παραλάβει από τον τελικό προορισμό του καραβιού».

Μάλιστα, ο Ινδός καπετάνιος υποστηρίζει επίσης στην κατάθεσή του ότι ο «κάπτεν Τζορτζ» -επίσης με κλήση στο δορυφορικό τηλέφωνο- άλλαξε το δρομολόγιο, λέγοντάς του να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ, να κατευθυνθεί στην Ελλάδα και να δέσει στην Ελευσίνα. Ο «κάπτεν Τζορτζ», πάντως, φέρεται ότι αρνείται οποιαδήποτε επικοινωνία του με τον καπετάνιο του «Νoor One».

Σε κάθε περίπτωση, από τις (τότε) έρευνες των λιμενικών αλλά και Αμερικανών ομοσπονδιακών πρακτόρων είχε εξακριβωθεί ότι η ηρωίνη φορτώθηκε ανοιχτά του Ομάν από λάντζα, στην οποία επέβαινε ένας Ιρανός πρώην ναυτικός. Ο 62χρονος ήταν καπετάνιος σε ποντοπόρα πλοία γνωστής ελληνικής εταιρίας -με τους συναδέλφους του να τον αποκαλούν «θαλασσόλυκο»-, ενώ, όταν σταμάτησε τα ταξίδια, δημιούργησε την εταιρία τροφοδοσίας πλοίων με πελάτη, μεταξύ άλλων, τον Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή.

Οι πυροβολισμοί κατά επιχειρηματία στον Αλιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «κάπτεν Τζόρτζ» με τον 50χρονο επιχειρηματία (φίλο του εφοπλιστή) έκαναν συχνά ταξίδια στο Ντουμπάι, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες και διαμένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013 άγνωστοι στην περιοχή του Αλίμου είχαν πυροβολήσει εναντίον του 50χρονου επιχειρηματία, έξω από την αντιπροσωπία του, ωστόσο ο ίδιος (που οπλοφορεί νομίμως) ανταπέδωσε τα πυρά και γλίτωσε τα χειρότερα.

Πηγή: www.dimokratianews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα