Πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τον κόσμο το 2025

15:57 5/7/2014 - Πηγή: Antinews

Καθώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που ζούμε ημέρα με την ημέρα, είναι συναρπαστικό να φανταστούμε τι θα φέρει το μέλλον. Μπορούμε να φανταστούμε, για παράδειγμα, ότι μία μέρα θα ζούμε στον Άρη με την τεχνολογία να μας επιτρέπει να τηλεμεταφέρουμε την οδοντόκρεμά μας ή να τηλεμεταφερόμαστε κι εμείς οι ίδιοι σαν τον Χάρι Πότερ. Για να μας βοηθήσει να φανταστούμε καλύτερα το τι επιφυλάσσει το μέλλον, το τμήμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας & Επιστήμης της Thomson Reuters συνέταξε

μια έκθεση για τις 10 καινοτομίες που θεωρεί ότι θα είναι πραγματικότητα ως το το 2025. Μέσω ερευνητικών βάσεων δεδομένων, βρήκαν τα κορυφαία πεδία ευρεσιτεχνίας με τις περισσότερες εφευρέσεις, που περιέχουν ημερομηνία προτεραιότητας το 2012 ή αργότερα. Και ιδού οι 10 καινοτομίες που η Thomson Reuters προβλέπει ότι θα γίνουν πραγματικότητα από το 2025:

Η άνοια θα μειωθεί

Χάρη σε μια καλύτερη κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και γενετικές μεταλλάξεις, οι γιατροί και οι επιστήμονες θα είναι καλύτερα σε θέση να ανιχνεύσουν και να προλάβουν ασθένειες όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ. Με τον εντοπισμό του προβληματικού DNA, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να παράγουν πραγματική τεχνολογία για την καταπολέμηση της βιολογικής μείωσης των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου.

Η ηλιακή θα είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας

Μέχρι το 2025, οι μέθοδοι για τη συλλογή, την αποθήκευση και τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας θα προχωρήσουν αρκετά για να την κάνουν την πρωταρχική πηγή ενέργειας του πλανήτη μας. Κάτι που ονομάζεται ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια θα χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες για τη θέρμανση κτιρίων και νερού, ενώ θα τροφοδοτεί τις συσκευές στο σπίτι και στο γραφείο.

Ο διαβήτης τύπου Ι θα μπορεί να προληφθεί

Μια πλατφόρμα μηχανικής του ανθρώπινου γονιδιώματος θα καταστήσει δυνατή την τροποποίηση των γονιδίων που μεταφέρουν την ασθένεια και την πρόληψη καταστάσεων όπως ο διαβήτης τύπου Ι. Οι γιατροί και οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να τροποποιήσουν τις αλληλουχίες RNA και DNA που περνούν από την ασθένεια.

Οι ελλείψεις τροφίμων και οι διακυμάνσεις των τιμών τους δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα

Οι τεχνολογίες φωτισμού και απεικόνισης θα βελτιώσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών όλο το χρόνο και θα καταπολεμήσουν τα προβλήματα της παραδοσιακής γεωργίας. Θα είμαστε επίσης σε θέση να καλλιεργούμε γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι οι παράγοντες των ασθενειών και του περιβάλλοντος δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα για τις καλλιέργειες κι έτσι τα τρόφιμα που αγοράζουμε στα καταστήματα θα είναι σε πιο σταθερές τιμές και περισσότερο διαθέσιμα.

Τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς θα είναι παντού

Η Tesla έχει ήδη κάνει ένα βήμα, αλλά από το 2025 τα ηλεκτρικά οχήματα θα ξεπεράσουν τα παραδοσιακά οχήματα. Η μπαταρία τους θα διαρκεί περισσότερο, έτσι ώστε θα είστε σε θέση να ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις πιο εύκολα. Και τα αεροπλάνα θα υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία, η οποία θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Όλα θα συνδέονται ψηφιακά

Οι ασύρματες επικοινωνίες θα κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή μας ως το 2025. Αυτοκίνητα, σπίτια και συσκευές θα είναι συνδεδεμένα και αυτό θα συμβεί σε όλο τον κόσμο. Η νέα τεχνολογία θα είναι σε θέση να αποθηκεύσει ενέργεια και να χρησιμεύει ως ηλεκτρόδια για να παραδίδει αυτή την υπερ-σύνδεση.

Οι βιοδιασπώμενες συσκευασίες θα είναι ο κανόνας

Οι συσκευασίες θα είναι κατασκευασμένες από υλικά κυτταρίνης που μοιάζει με πλαστικό, αλλά στην πραγματικότητα αποτελείται από φυτικές ουσίες, ώστε να είναι βιοδιασπώμενες και καλύτερες για το περιβάλλον από τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν επί του παρόντος στα μανάβικα.

Θα υπάρχουν ασφαλέστερα, υγιεινότερα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Οι τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη θεραπεία του καρκίνου μπορεί να έχουν επιβλαβείς και εξουθενωτικές παρενέργειες για τους ασθενείς, αλλά από το 2025 τα φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου θα είναι πιο ακριβή και συγκεκριμένα, οδηγώντας σε μείωση των παρενεργειών. Τα περισσότερο στοχευμένα φάρμακα μπορούν να δεσμεύονται σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες και αντισώματα για να προκαλέσουν μια πολύ ειδική δράση και σε συνδυασμό με τις προχωρημένες γνώσεις για τις μεταλλάξεις γονιδίων, αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες για τον καρκίνο.

Θα δημιουργούμε χάρτες του DNA κατά τη γέννηση για να διαχειριστούμε τον κίνδυνο της νόσου

Η χαρτογράφηση του DNA θα είναι ο κανόνας, χάρη στις προόδους στην ανάλυση μεμονωμένων κυττάρων, τη νανοτεχνολογία και την τεχνολογία Big Data. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να αντικαταστήσει τις εξετάσεις αίματος ως ένας πιο ακριβής τρόπος για την ανίχνευση ασθενειών.

Η τηλεμεταφορά θα δοκιμαστεί

Πρόσφατη έρευνα που σχετίζεται με το σωματίδιο Higgs Boson, επίσης γνωστό ως το «σωματίδιο του Θεού», θα βοηθήσει την προώθηση των πειραματισμών με τηλεμεταφορά. Η ιδέα είναι ότι η απενεργοποίηση του σωματιδίου Higgs Boson θα μπορούσε να σας αφήσει να ταξιδεύετε με την ταχύτητα του φωτός και ουσιαστικά να τηλεμεταφέρεστε. Θα είναι μόνο η αρχή των δοκιμών, αλλά υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει σημαντική επένδυση σε δοκιμές τηλεμεταφοράς.

http://www.businessinsider.com/10-ways-technology-will-change-the-world-by-2025-2014-6

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα