Ποιοι είναι οι «Λύκοι» του Πούτιν που κατέφθασαν με τις μηχανές τους στην Κριμαία;

12:12 4/3/2014 - Πηγή: Antinews

Μια συμμορία εθνικιστών μοτοσικλετιστών της Ρωσίας κατέφθασε στην Κριμαία την Παρασκευή το απόγευμα. Ο Αλέξανδρος Ζαλντοστάνοφ, ένας παλιός φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν επικεφαλής. Φορούσε δερμάτινα και είχε το παρατσούκλι «ο χειρούργος». Προηγουμένως, ο αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας», όπως αποκαλούν τη συμμορία, είχε στείλει μήνυμα προς την επαναστατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ότι δεν της ανήκει πλέον αυτή η χερσόνησος.

Από το 2009, οι Λύκοι της Νύχτας

αποτελούν ένα από τα καθοριστικά στοιχεία της ρωσικής ήπιας δύναμης στην Ανατολική Ευρώπη. Οι παρελάσεις τους με τις μηχανές και η μαζική «εισβολή» τους σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Εσθονία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βοσνία χρησιμεύουν για την προώθηση της σλαβικής υπερηφάνειας και του ρωσικού πατριωτισμού στις πρώην Σοβιετικές χώρες. Συχνά, ο πρόεδρος Πούτιν τους συνοδεύει σε αυτές τις βόλτες, αν και συνήθως εκ του ασφαλούς –με ένα τρίτροχο.

[photo_1]

Το 2012, όταν ήρθε στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη, πέρασε αρκετές ώρες κάνοντας βόλτες με μηχανή γύρω από την Κριμαία, με τον Ζαλντοστάνοφ και τους «Λύκους», ενώ ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς τον περίμενε στο Κίεβο.

Η βόλτα του Πούτιν με τους Λύκους της Νύχτας το 2012 τον οδήγησε στην Σεβαστούπολη, που πολλοί Ρώσοι θεωρούν ιερό έδαφος. Μαζί με τη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, στην Σεβαστούπολη έγιναν μερικές από τις πιο έντονες μάχες μεταξύ του Κόκκινου Στρατού και των δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στους Ρώσους βετεράνους και ευρύτερα στο ρωσικό κράτος, η ιστορία αυτή έχει παραχωρήσει ένα ειδικό καθεστώς για την πόλη, που εξηγεί κατά πολύ την αγριότητα της άμυνας της Ρωσίας στην Σεβαστούπολη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι μόνο μια στρατηγική στρατιωτική βάση, αλλά και ένα μνημείο για τη θυσία μιας προηγούμενης γενιάς, καθώς και ένας τόπος ισχυρού ρωσικού εθνικισμού.

Οι Λύκοι της Νύχτες προασπίζονται σθεναρά αυτόν τον εθνικισμό. «Έχουμε έναν στόχο εδώ» λέει ο Ζαλντοστάνοφ στο TIME. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, ή τουλάχιστον τα μέρη της που παραμένουν δικά μας. Θα την υπερασπιστούμε από τους φασίστες που έχουν έρθει στην εξουσία. Ας γίνει γνωστό σε όλους αυτό. Εκεί όπου βρίσκονται οι Λύκοι της Νύχτας θα πρέπει να θεωρείται Ρωσία».
Κατά την άποψή του, η Ρωσία θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της Ουκρανίας, φθάνοντας πολύ πιο πέρα από την Κριμαία. Το Σάββατο το πρωί, οι Λύκοι της Νύχτας διοργάνωσαν μια τεράστια πορεία μοτοσικλετιστών, που οδηγούσε από τα βορειοανατολικά της Ουκρανίας σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος της ανατολικής άκρης της, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ρωσόφωνων περιοχών της χώρας. Το βράδυ, κατέληξαν στην Κριμαία, όπου προσέφεραν διάφορες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων και «μέσων αυτοάμυνας» στις εθνοτικές πολιτοφυλακές της Ρωσίας στη χερσόνησο.

Όσο για τα στρατεύματα που περιπολούν την Κριμαία, ο Ζαλντοστάνοφ ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι και επιμένει ότι η πραγματική απειλή προέρχεται από τους εθνικιστές, οι οποίοι έχουν έρθει στην εξουσία στο Κίεβο. «Αν είναι φασιστικά στρατεύματα» λέει «τότε θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς θα αμυνθούμε εναντίον τους. Αν δεν είναι, τότε δεν βλέπω τίποτα κακό στο να είναι εδώ χάρη της σταθερότητας». Φυσικά η έννοια της σταθερότητας διαφέρει από αυτήν της νέας ηγεσίας της Ουκρανίας, καθώς για τους Λύκους της Νύχτας σημαίνει διάσπαση του έθνους.

http://world.time.com/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα