Ποιοι δεν θέλουν μια Νέα Ελλάδα

09:16 6/7/2013 - Πηγή: Antinews

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να υπάρχει μια κινητικότητα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως στο πρώτο κόμμα. Γκρίνια, δηλώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τη συνολική γραμμή της κυβέρνησης και για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται, μια στάση ορισμένων που λες και θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, διαβάζουμε καθημερινά δηλώσεις νυν και πρώην βουλευτών οι οποίοι

καταφέρονται κατά αποφάσεων της κυβέρνησης ή κατά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Και πότε ξεκίνησε αυτό; Περίπου όταν αποφασίστηκε μια επώδυνη συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, και αμέσως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το αυτονόητο. Μίλησε για μια διαφορετική κεντροδεξιά, έκανε το δικό του προσκλητήριο για τη Νέα Ελλάδα και ουσιαστικά άνοιξε τη συζήτηση για ριζικές αλλαγές στο κόμμα και για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αντισταθεί στο σχέδιο του Τσίπρα για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο Σαμαράς; Ας αλλάξουν τα πάντα, μαζί με όσους πιστεύουν στο όραμα για μια νέα Ελλάδα. Είπε τίποτε κακό; Αντιδρά κανείς σοβαρός άνθρωπος σε απόψεις που έχουν σχέση με ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος;

Μα τόσα χρόνια δε γράφουμε ότι ήρθε το τέλος της Μεταπολίτευσης κι ότι τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να σταθούν διότι τα βαρέθηκε ο κόσμος. Τόλμησε λοιπόν ο πρωθυπουργός να βάλει το κρίσιμο αυτό θέμα στο τραπέζι, παρασύροντας και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αν κι εκεί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, άρχισαν τα όργανα στη δεξιά παράταξη. Κάθε μέρα κι από μια δήλωση κάποιου για θέματα της επικαιρότητας. Κάθε μέρα και μια αμφισβήτηση της πολιτικής της κυβέρνησης, λες και μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν… συνιστώσες κι ο καθένας λέει ότι θέλει. Όχι ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, αλλά έχει σημασία ποιος το κάνει και γιατί και φυσικά τη χρονική στιγμή που επιλέγει να το κάνει.

Φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αρχίσει να ξεβολεύονται. Θέλουν τα παλαιολιθικά κόμματα που τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα με ένα συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το λαό. Κάποιοι που νομίζουν ότι ο Σαμαράς με τις αλλαγές που ετοιμάζει θα τους πετάξει έξω, και είχαν συνηθίσει να είναι κομματάρχες ή προστάτες της ΝΔ χωρίς κανείς να τους το ζητήσει.

Στο προσκλητήριο Σαμαρά για τη μεγάλη κεντροδεξιά κάποιοι λένε ένα ηχηρό «όχι» και το κάνουν επειδή δε θέλουν να αλλάξει τίποτε. Θέλουν την ίδια Νέα Δημοκρατία, το ίδιο ΠΑΣΟΚ χωρίς προσαρμογές στην πραγματικότητα. Ότι ακριβώς θέλει και ο Τσίπρας με τη νεκρανάσταση του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Αλλά να το κάνουν τώρα γιατί αλλιώς θα είναι απλά οι βολεμένοι, οι πολιτικοί αμοραλιστές που περιμένουν από πού θα πνέει ο άνεμος για να πάνε μαζί του. Κανείς δε θα τους παρακαλέσει στο γενικό προσκλητήριο. Άλλωστε, έχουν γνώση οι πολίτες και ξέρουν ποιοι παίζουν προσωπικά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα