Γιατί ο Γ.Κουρής έχει “φαγωθεί” να ξαναλειτουργήσει το Alter;

17:01 5/7/2013 - Πηγή: Antinews

Λεφτά υπάρχουν για τον Γιώργο Κουρή που επιχειρεί πάση θυσία να εκπέμψει ξανά τον Alter με το θέμα να κολλάει εκτός των άλλων και στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν εδώ και 18 μήνες οι 450 εργαζόμενοι που παραμένουν εκτός αγοράς.

Ο Γιώργος Κουρής, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης αποκλειστικά και μόνον στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε. (Alter), Κώστα Γιαννίκο που κρατείται ακόμη στις φυλακές Κορυδαλλού,

καταθέτει το πολλοστό σχέδιο στους 450 επισχεσίες εργαζομένους του Alter δια του δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, κοινοποιώντας το και στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να βρει κάποιο ευήκοον ους βάζοντας το “τυράκι” των 2 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση προβλέπει επαναλειτουργία του σταθμού με τη διατήρηση των 300 από τους 450 εναπομείναντες δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς. Οι 150 από αυτούς, θα αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο και θα μοιραστούν τα 2 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο βασικός μέτοχος της Ελεύθερης Τηλεόρασης. Οι υπόλοιποι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αντί 800 ευρώ μικτά τον μήνα ενώ θα λάβουν τις αποζημιώσεις και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα από τα κέρδη που τυχόν αποκομίσει το κανάλι μετά την επαναλειτουργία του. Η απάντηση των εργαζομένων αναμένεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Κουρής έχει βρει κάποιους επενδυτές – χρηματοδότες ενώ προτίθεται και αυτός να βάλει το χέρι στην τσέπη, τώρα που … γυρίζει – όπως πιστεύει – και γίνεται παιχνίδι μεταξύ Mega και Star και κυρίως, απούσης της άλλοτε ισχυρής ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει την αίτηση για παράταση ενός μήνα που είχε ζητήσει ο ειδικός πραγματογνώμονας για το Alter, Ιωάννης Καταγής, προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα για το μέλλον του σταθμού.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου εκδικάστηκε και η αίτηση πτώχευσης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι του σταθμού αλλά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Για την ιστορία πάντως στην έγγραφη πρότασή του προς τους εργαζομένους, ο Γιώργος Κουρής, επιρρίπτει αποκλειστική ευθύνη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Γιαννίκο ενώ καταλήγει ζητώντας την έγγραφη αποδοχή της από τους εργαζόμενους καθώς φιλοδοξεί ότι “μόνο αν επέλθει εργασιακή ειρήνη” θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα 2 εκατ. ευρώ “δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψηφίους επενδυτές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα