Πιο κοντά στην εκλογή Προέδρου;

Ανατρέπονται καθημερινά τα δεδομένα για την προεδρική εκλογή και ουδείς μπορεί με ασφάλεια να κάνει πρόβλεψη, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπεται μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα συγκεντρωθούν τελικά οι 180 ψήφοι. Αυτό ενδόμυχα και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αρχίζουν να το παραδέχονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν ότι εάν υπάρξει εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει στρατηγικό πρόβλημα για την επόμενη μέρα και θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι

επαφές συνεχίζονται στο παρασκήνιο και οι διεργασίες είναι έντονες κυρίως με βουλευτές ανεξάρτητους, ενώ υπάρχει και η προσδοκία ότι θα συνδράμουν με την ψήφο τους και μέλη της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι στην έναρξη των διαδικασιών οι βουλευτές που θα στηρίξουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα κυμαίνονται μεταξύ 174 - 175 και υπογραμμίζουν ότι αυτό το νούμερο θα είναι μια καλή αφετηρία, που δημιουργεί βασίμως την προσδοκία ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα συγκεντρωθούν οι 180.

Συγκεκριμένα υπάρχει η εκτίμηση ότι εκτός από τους 155 που στηρίζουν την κυβέρνηση, καταγράφονται άλλοι 21 βουλευτές που μπορεί να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φτάνοντας τον αριθμό των «ναι» στους 176.

Φλερτάρουν με το ναι

Β. Καπερνάρος,

Γ.Νταβρής,

Κ. Γιοβανόπουλος

Γ. Κασαπίδης,

Γ. Κουράκος,

Σπ. Λυκούδης,

Β. Πολύδωρας,

Γρ. Ψαριανός,

Β. Οικονόμου

Π. Μελάς,

Κατερίνα Μάρκου

Μίκα Ιατρίδη

Κοντά στο ναι

Χρ. Αηδόνης

Π. Χαϊκάλης

Έλενα Κουντουρά

Αίνιγμα

Πάρις Μουτσινάς

Μίμης Ανδρουλάκης

Αρνητικοί

Γιάννης Δημαράς

Πέτρος Τατσόπουλος

Οδυσσέας Βουδούρης

Μάρκος Μπόλαρης

Θόδωρος Παραστατίδης

Χρυσούλα Γιαταγάνα

Ραχήλ Μακρή

Θοδώρα Τζάκρη

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα