Περιμένουμε τα ονόματα των βιομηχάνων κ. Λοβέρδο

Τα επικοινωνιακά κόλπα του Α. Λοβέρδου είναι γνωστά. Μέχρι και μια απλή συνέντευξη τύπου μόνο με κάμερες την κάνει, αφού είναι πλέον και επισήμως δελφίνος στη μετά Παπανδρέου εποχή. Ετσι και σήμερα λοιπόν κάλεσε δημοσιογράφους και κάμερες για να παίξει στο γνωστό του γήπεδο, της επικοινωνίας και μάλιστα για ένα θέμα που συγκινεί όπως η εξοικονόμηση χρημάτων και το χτύπημα των κυκλωμάτων στην υγεία.

Για ότι και να τον κατηγορήσεις

τον Α. Λοβέρδο, θα έχεις δίκιο, όμως, έχει προχωρήσει και πολλά θέματα στο υπουργείο του, όπως η αποκάλυψη (αν και όχι με ονόματα) της διαπλοκής στα νοσοκομεία με τις προμήθειες φαρμάκων που γινόταν απίστευτες τιμές. Εταιρείες θησαύριζαν, φαρμακοβιομήχανοι φούσκωναν τους λογαριασμούς τους και μεσάζοντες γιατροί και άλλοι μέσα στα νοσοκομεία λυμαίνονταν το χρήμα του ελληνικού λαού.

Όταν ο υπουργός δίνει στοιχεία για ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων και λέει ότι την ίδια ποσότητα φαρμάκων την πήραν με κόστος 420.000 ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος η προμήθεια γινόταν με ένα ποσό της τάξης των 5.2 εκατ. ευρώ, τότε πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε. Που πήγαιναν τόσα λεφτά; Ποιοι τα έβαλαν στις τσέπες τους στην υγεία των κορόιδων; Όσο και να μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων, η μείωση 92% είναι εντυπωσιακή και δείχνει ότι τόσα χρόνια κάποιοι υπερτιμολογούσαν τα φάρμακα, έδιναν μίζες ή πλήρωναν ταξιδάκια και δωράκια σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Είναι γνωστή η αγαστή σχέση των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών προμήθειας υλικών με τους γιατρούς. Λίγη ώρα να πάει κάποιος σε ένα νοσοκομείο θα δει τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις των ντίλερς με τους γιατρούς, από τον καθηγητή μέχρι τον ειδικευόμενο.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι εταιρείες δίνουν δωράκια και οι γιατροί κάνουν προτάσεις για προμήθειες. Τα πιράνχας στην υγεία δεν έχουν χρώμα. Γαλάζια, πράσινα το ίδιο παμφάγα είναι. Λυμαίνονται το χρήμα του κοσμάκη, διαλύουν το ΕΣΥ και καταστρέφουν το τελευταίο αποκούμπι που έχει κάθε ασθενής, τα δημόσια νοσοκομεία. Αφήστε δε που καταρρέουν τα ταμεία εξαιτίας της υπερσυνταγογράφησης και της υπερτιμολόγησης.

Κι αν ο Λοβέρδος κατάφερε να βγάλει έστω κι έναν στη φόρα, χαλάλι του. Αλλά αν έχει τα κότσια να δώσει και ονόματα των βιομηχάνων που είχαν στήσει το πάρτι τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα