Περί «πολιτισμένης» αντιπολίτευσης

Όταν εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, κάποιοι είπαν ότι ο Τσίπρας βρήκε έναν ισχυρό αντίπαλο. Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούσαν τον Μεϊμαράκη και κατ' επέκταση τον Καραμανλή παρά κάποιον άλλον απρόβλεπτο που ήταν και... υπουργός του Σαμαρά.

Πολλοί πίστεψαν ότι θα ασκηθεί μια σκληρή αντιπολίτευση που θα αναδεικνύει τα σοβαρά λάθη της κυβέρνησης και θα δίνει εναλλακτικές

προτάσεις. Θα έχει ένα έτοιμο πρόγραμμα που θα το ξετυλίγει σταδιακά ώστε να ξέρει και ο κόσμος που πατάει και σε τι να ελπίζει.

Δυστυχώς δύο μήνες τώρα που η χώρα διαλύεται ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη «χαλαρή» αντιμετώπιση των πραγμάτων και μόνο μεμονωμένα «πατάει γκάζι». Παράλληλα, οι περισσότεροι κορυφαίοι της ΝΔ, είναι απλά εξαφανισμένοι. Κάνουν «λευκή απεργία» γιατί δεν θέλουν τον Κυριάκο; Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Έχουν πάρει εντολή από τη Συγγρού να μην πολυφωνάζουν και να μην προκαλούν μεγάλα προβλήματα στον Τσίπρα;

Ό,τι κι αν συμβαίνει η αντιπολίτευση δεν πράττει αυτά που θα έπρεπε να πράξει έχοντας απέναντί της την πιο καταστροφική κυβέρνηση της ιστορίας.

Παρεμπιπτόντως, και επειδή είναι στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα του Προσφυγικού και της αξιολόγησης, ποιες είναι οι θέσεις της ΝΔ επ' αυτών; Να κλείσουμε τα σύνορα; Να τα αφήσουμε ανοικτά; Να μειώσουμε τις συντάξεις; Να βρούμε από αλλού χρήματα;

Είναι ερωτήματα που κάνει ο μέσος Έλληνας αλλά απαντήσεις δεν παίρνει. Διότι αν η ΝΔ ήταν έτοιμη να κυβερνήσει θα είχε απαντήσεις, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Με μια διαλυμένη κυβέρνηση η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει εκτοξευτεί. Απλά πράγματα.

Ακόμη και η παρουσίαση που έκανε σήμερα ο αρχηγός της ΝΔ μαζί με τον Κ. Χατζηδάκη δείχνει ότι το πρόγραμμα δεν είναι έτοιμο. Γενικόλογες αναφορές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, υποσχέσεις ότι θα μειώσουν τους συντελεστές και γενικώς μια ακόμη χαλαρή αντιμετώπιση μιας κατάστασης που θυμίζει πόλεμο. Σε τίποτε δεν διαφωτίστηκε η κοινή γνώμη από την παρουσίαση μέρους του προγράμματος της ΝΔ, αντιθέτως επιτείνεται η σύγχυση σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η ΝΔ αν κληθεί να αντικαταστήσει τον Τσίπρα.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς πίστεψε ότι έχει να κάνει με πολιτικούς αντιπάλους που ξέρουν τα ελάχιστα από πολιτικό πολιτισμό, από καθαρά παιχνίδια, από εθνική συνεννόηση. Ίσως να είναι έτσι ο χαρακτήρας του Κυριάκου που πιστεύει ότι πολιτική αντιπαράθεση είναι συνώνυμο της αστικής ευγένειας.

Ίσως να μην είναι τόσο μπαρουτοκαπνισμένος ώστε να ξέρει πώς να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Μοιάζει σαν να είναι στο ριγκ ο Μητσοτάκης με έναν «φονιά» πυγμάχο και ο πρώτος κάθε φορά που τρώει μπουνιά να του δίνει το χέρι.

Ο Τσίπρας δεν είναι ο αντίπαλος που θα τον αντιμετωπίσεις με ανοχή και αβρότητα. Αποδεικνύεται ότι μαζί με την ομάδα του παίζουν ύπουλα παιχνίδια. Μόλις προχθές πήρε τηλέφωνο τον Μητσοτάκη, τα βρήκαν σε μια μίνιμουμ συνεννόηση και στη συνέχεια πήγε στη Βουλή κι έβρισε τους πάντες...

Εδώ ακόμη και τη γυναίκα του Μητσοτάκη χτύπησαν, έχουν βάλει τα παπαγαλάκια τους και τα τρολ να χτυπάνε κάτω από τη μέση και η ΝΔ κάθεται και τρώει σφαλιάρες.

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία και να φτιάξει το τσαβικό κράτος που ονειρεύεται. Αν λοιπόν η ΝΔ θέλει να του δώσει το βήμα για να το πράξει δεν έχει παρά να συνεχίσει την «πολιτισμένη» αντιπολίτευση που κάνει. Όμως, θα πρέπει να καταλάβουν ότι με την πολιτική του «δεν θέλω ου», κινδυνεύουν να ξαναδούν την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ενδεχόμενες νέες κάλπες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα