Guardian: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα

"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα εν μέσω του αυξημένου πανικού, ότι οι αποσπασματικές προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό πλησιάζουν προς ένα άδοξο τέλος", αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. "Αν η Ελλάδα αποκλειστεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, τότε το Βερολίνο

προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφαλείας μέσα σε ημέρες" τονίζει.

Το άρθρο περιγράφει την δραματική κατάσταση που δημιουργεί στη χώρα μας το σφράγισμα των συνόρων στα Σκόπια και την ατελείωτη ροή προσφύγων και μεταναστών, την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες με πρωτοβουλία της Αυστρίας δημιουργούν μια ομάδα που τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων. Αναφέρεται επίσης και στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, γράφοντας ότι αποτέλεσε την τελευταία προσπάθεια για μια κοινή απάντηση αλλά "σκιάστηκε από την άγρια κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία η οποία αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας να μπει σε καραντίνα η Ελλάδα και να σταματήσει η ροή των μεταναστών προς τα Βαλκάνια με το μερικό κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας-Σκοπίων". Επισημαίνει και τη δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι "η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική".

"Η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη έχει γίνει πολύ πιο σημαντική από ό,τι ήταν μέχρι τώρα" σχολιάζει στην εφημερίδα ένας ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος. Υπενθυμίζει τέλος ότι 100.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου, αριθμός δεκαπλάσιος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα