Περί εντίμων σχέσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή για τον Πάνο Καμμένο και την «ανώμαλη» συνεργασία του τοποθέτησε τους ΑΝΕΛ στην πατριωτική κεντροδεξιά και όχι στην ακροδεξιά.

«Ο κ. Καμμένος ούτε στέλεχος του ΛΑΟΣ ήταν, ούτε στα νιάτα του κυκλοφορούσε με βαριοπούλες. Ήταν

στη ΝΔ», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος είναι «έντιμος και πολύ καλός συνεργάτης. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, διότι είναι έντιμη και ειλικρινής».

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, ο Πάνος Καμμένος, πέρα από τις αρλούμπες που είπε για τηνEldoradoGold είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας για την σχέση τους ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε έντιμη τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε μια έντιμη συνεργασία με τον Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ κατεβήκαμε στις εκλογές με το σύνθημα αναγκαίο καλό. Θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας και όποτε χρειάστηκε τέθηκαν τα θέματα. Αυτά τα 3 χρόνια δεν έχουμε φτάσει μια φορά στο να στεναχωρηθούμε ή να πούμε μια κουβέντα παραπάνω», σημείωσε. Ταυτόχρονα έκλεισε επίσης ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ απαντώντας στη σχετική ερώτηση με τη φράση «εγώ παραμένω στη ρήση του Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα. Ο κ. Μητσοτάκης -και του το έχω πει – ότι το λάθος του Σαμαρά με Γεωργιάδη-Βορίδη θα έπρεπε να το διορθώσει».

Προφανώς αυτή η «έντιμη» συνεργασία που υπάρχει στις φράσεις και των δύο τιτανοτεράστιων πολιτικών της χώρας, έγινε κατόπιν συνεννόησης. Κι αν δεν έγινε τότε Αλέξης και Καμμένος επιβεβαιώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Έχουν γίνει ένα γιατί τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας.

Θα σταθούμε όμως σε δύο σημεία.

Το πρώτο είναι ότι ο Καμμένος λέει πως τρία χρόνια τώρα και δεν στεναχωρήθηκε ή δεν είπε κουβέντα παραπάνω. Κι ότι οι ψεκασμένοι έθεσαν τις δικές τους κόκκινες γραμμές.

Να θυμίσουμε τότε που ο Καμμένος έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν δε φύγει από την κυβέρνηση ο Μουζάλας επειδή είχε πει «Μακεδονία» τα Σκόπια; Ο Μουζάλας είναι εδώ και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στο μεταναστευτικό και ο Καμμένος του κάνει αέρα στα υπουργικά συμβούλια.

Να θυμίσουμε στον ακομβίωτο τότε που με λυγμούς αυτός ο χριστιανός είπε στον Ιερώνυμο ότι προτίθεται να παραιτηθεί και να ρίξει την κυβέρνηση λόγω του Νίκου Φίλη; Ο Φίλης δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ο Γαβρόγλου. Ανθέλληνες, απάτριδες, άθρησκοι είναι αρκετοί στην κυβέρνηση αλλά ο Καμμένος… κατάπιε το μοσχάρι και πνίγηκε με το κουνούπι.

Ξέχασε ο Καμμένος τις γραβάτες με τους φαλλούς που ανέβασε στοfacebook; Ξέχασε την υπόθεση τουNoor1 που στην ουσία έδινε πάτημα στον εφοπλιστή Μαρινάκη να μιλήσει για πολιτική δίωξη αλλά έδινε και χαστούκι στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης;

Να του θυμίσουμε τις κωλοτούμπες για το τέμενος, το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, το μπάτε σκύλοι αλέστε με τους μετανάστες;

Αυτή είναι η έντιμη σχέση; Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές του Καμμένου; Ντροπή.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο είναι εκεί όπου ο Καμμένος λέει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με τη ΝΔ, πως ο Μητσοτάκης δεν διόρθωσε το λάθος του Σαμαρά για Βορίδη και Άδωνι ενώ θυμήθηκε πάλι τον Καραμανλή (Τυχαίο; Δε νομίζω.)

Κατ’ αρχάς ποιος του είπε του Καμμένου ότι έχει θέση ξανά στη ΝΔ; Ούτε με σφαίρες Πάνο δεν θα δεις ξανά ανοικτή την πόρτα του κόμματος. Οι προδότες που στηρίζουν τον Τσίπρα και διαλύουν τη χώρα δεν έχουν καμιά δουλειά στη ΝΔ. Κι αν τολμήσει κανείς να απευθύνει κανένα προσκλητήριο ενότητας θα βρει μπροστά του όλους τους νεοδημοκράτες.

Ο Καμμένος έχει τελειώσει για τη ΝΔ. Ας πάει στη Χρυσή Αυγή όταν ο Τσίπρας θα τον πετάξει έξω από την κυβέρνηση. Ίσως πάλι να μη γίνει ποτέ κάτι τέτοιο γιατί απλά και οι δύο τους, Αλέξης και Πάνος θα είναι μαζί μέχρι τέλους. Αν το τέλος θα είναι πολιτικό ή δικαστικό θα το κρίνει η ζωή. Ίσως και τα δύο για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους χειρότερους πολιτικούς εγκληματίες που έβγαλε ποτέ ο τόπος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα