Πείτε ΝΑΙ και παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα

Αν τις επόμενες ημέρες δείτε έναν... κουρελή, απαξιωμένο, εξευτελισμένο πολιτικά πρωθυπουργό μην απορήσετε. Ο Τσίπρας θα είναι μετά την μεγαλειώδη κωλοτούμπα που αναμένεται να κάνει, ευτυχώς για την Ελλάδα, δυστυχώς για τον ίδιο και την άθλια κυβέρνησή του.

Οι πληροφορίες μας είναι σίγουρες. Ο Αλέξης περπατά μόνος κι έρημος στους διαδρόμους του Μαξίμου και σκέφτεται πως θα πει στον κόσμο ότι δεν θα κάνει το δημοψήφισμα

ή ότι θα το κάνει αλλά θα ψηφίσει και ο ίδιος... ναι.

Πανικόβλητος από τις κλειστές τράπεζες, την αντίδραση του κόσμου και κυρίως την επερχόμενη καταστροφή λόγω της ουσιαστικής χρεοκοπίας, φαίνεται ότι πιάνει το σωσίβιο που του έριξε χθες ο κ. Γιούνκερ, τη νέα πρόταση που μάλιστα την απέρριψε χωρίς καν να την συζητήσει μόνο και μόνο για να δείξει ότι είναι σκληρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες προκειμένου να ζητηθεί η σύγκλιση έκτακτου Eurogroup εντός της ημέρας το οποίο θα καταθέσει επίσημα ένα νέο κείμενο συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τα μέτρα των δανειστών μείον την περικοπή του ΕΚΑΣ. Το βασικότερο, όμως, θα είναι ότι θα περιέχει ρητή δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους μετά την πεντάμηνη παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. Τότε θα καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι για να συζητήσουν ένα νέο μνημόνιο με ρύθμιση του χρέους με βάση τη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά ο Γιάννης Στουρνάρας το Νοέμβριο του 2012.

Ουσιαστικά ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που ο ίδιος έβαλε την Ελλάδα και τον εαυτό του εμφανιζόμενος νικητής με... ξένα κόλλυβα.

Οι επόμενες ώρες θα είναι ραγδαίες και αυτό που μένει για τους πελιδνούς καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου είναι πώς να «πουλήσουν» τη δεινή ήττα στον κόσμο, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι λένε ότι ίσως είναι καλύτερο να γίνει το δημοψήφισμα, να καταστραφούν οι τράπεζες και να τελειώνουμε με τους άθλιους ακροαριστερούς μου μας κυβερνούν. Όμως, το καλύτερο είναι να ξεφτιλιστεί εντελώς ο ΣΥΡΙΖΑ και να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Θα γίνει αμέσως μετά από μια συμφωνία; Θα γίνει σε λίγους μήνες αφού μεσολαβήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Θα γίνει εδώ και τώρα με παραίτηση και εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο; Όποτε κι αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα