Παραληρηματικός Ακάρ επιτίθεται στην Ελλάδα με έμμεσες αναφορές στην Καταστροφή της Σμύρνης

Τι κι αν η Τουρκία σήμερα, 26 Αυγούστου γιορτάζει τη μεγάλη νίκη των Σελτζούκων επί των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ, το 1071, που άνοιξε τις πύλες της Μικράς Ασίας για τους Τούρκους; Τι κι αν η Τουρκία γιορτάζει αυτές τις μέρες τα 100 χρόνια από τη νίκη της επί του ελληνικού στρατού το 1922,γεγονός που αποτελεί έναν από τους εθνικιστικούς πυλώνες του μοντέρνου τουρκικού κράτους; Για ακόμα μία φορά το “εμείς έναντι της Ελλάδας” κυριαρχεί στην παραληρηματική συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην εφημερίδα Hürriyet, ως μία ακόμα απόπειρα να συγκεντρωθούν πόντοι προς

τον Ερντογάν, κάτι που δείχνει τη δεινή θέση στην οποία είναι ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στον τουρκικό λαό.

“Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση”, λέει ο Ακάρ στον δημοσιογράφο Φατίχ Τσεκιργκέ, από το στρατηγείο που είχε στήσει ο Μουσταφά Κεμάλ στο Αξάρι της Μικράς Ασίας κάνοντας μία έμμεση αναφορά σε μία από τις τραγικότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, που δεν είναι άλλη από την πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης.

“Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!” διαμαρτυρήθηκε για ακόμα μια φορά θέλοντας να νομιμοποιήσει στη συνέχεια τους αστήρικτους ισχυρισμούς και απαιτήσεις της Άγκυρας. “Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση” υποστήριξε ο Ακάρ αποσιωπώντας το γεγονός ότι εδώ και πάνω από 50 χρόνια η τουρκική πλευρά είναι αυτή που βρίσκει προφάσεις για να αποχωρεί από το τραπέζι του διαλόγου όπως τελευταίως το “Μητσοτάκης γιοκ” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων ούτε των δικών μας, ούτε των αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ τετελεσμένα γεγονότα. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί, και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG Gediz συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά, και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει”, λέει ο Ακάρ σε μία αποτυχημένη απόπειρα να εξάρει το εθνικιστικό αίσθημα των αναγνωστών.

“Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλισμών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο!”, κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

“‘Οι Έλληνες πολιτικοί ξεδιάντροπα λένε Δεν υπάρχει στρατόπεδο Λαυρίου’, το αρνούνται. Αυτό το στρατόπεδο είναι ο προστάτης της FETO και το καταφύγιο των PKK/YPG, DHKP-C, αλλά λένε ‘δεν έχουμε τέτοιο πράγμα’. Αποτυπώθηκε επίσης στον Τύπο, υπάρχουν δηλώσεις των τρομοκρατών εκεί, όλα είναι ξεκάθαρα και ξεκάθαρα πώς αυτό το στρατόπεδο μετατράπηκε σε στρατόπεδο τρομοκρατών” υποστήριξε ακόμα ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: capital.gr

The post Παραληρηματικός Ακάρ επιτίθεται στην Ελλάδα με έμμεσες αναφορές στην Καταστροφή της Σμύρνης appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα