«Παρακολουθούμε το τέλος του Τσίπρα»

15:45 2/7/2015 - Πηγή: Antinews

Όποιος τα βάζει με την Άνγκελα Μέρκελ έχει κακά ξεμπερδέματα. Αυτό λέει εν ολίγοις άρθρο του Bloomberg. Η Γερμανίδα καγκελάριος μέχρι τώρα έχει τελειώσει την πολιτική καριέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα. Η υποστήριξή της, και

η εδραίωσή της επί μια δεκαετία στην ηγεσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, είναι καθοριστική για τις χρεωμένες οικονομίες, αναφέρει το άρθρο.

Ο Τσίπρας φαίνεται να έχει εξαντλήσει την υπομονή της. Μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος δεν έχει και πολλές επιλογές. «Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Τσίπρα. Στο εξής μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του ως μπλουζάκι για φοιτητές, σαν τον Τσε» σχολιάζει ο Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ του Ινστιτούτου Peterson στην Ουάσιγκτον.

Ή, όπως το έθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ο Τσίπρας δεν έχει πλέον να κατηγορήσει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του». «Ο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να παίξει μπάλα με τη Γερμανία και αυτό του κόστισε. Ο Παπανδρέου έμαθε το μάθημά του την ίδια χρονιά όταν ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία» γράφει το άρθρο.

Το αν θα παραμείνει ο Τσίπρας στη θέση του πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Από την άλλη, όμως, το «Όχι» μπορεί να ωθήσει τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης. Προσφάτως, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν είναι πρωθυπουργός «παντός καιρού», σημειώνει το δημοσίευμα και καταλήγει: Μπορεί η Μέρκελ να επιμένει πως δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, αλλά στη Γερμανία υπάρχουν κόμματα που την κατηγορούν ακριβώς γι' αυτό. Το Die Linke και ο Γκρεγκόρ Γκίζι είναι ένας από τους βασικούς επικριτές της. «Στόχος σας είναι ξεφορτωθείτε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα» είπε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο. Η Αθήνα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα».

bloomberg.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα