Ούτε που ξέρουν τι τους γίνεται

Ούτε που ξέρουν τι τους γίνεται στην κυβέρνηση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι άχρηστοι, άσχετοι και επικίνδυνοι.

Οι ίδιοι που διαρρέουν σενάρια για εκλογές, για ψήφους εμπιστοσύνης ή για θερινά τμήματα της Βουλής, οι ίδιοι τα διαψεύδουν σε ένα απόλυτο χάος που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Ο δε ένοικος του Μαξίμου έπαθε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ότι παθαίνουν όσοι μένουν χρόνια σ' αυτό το κάστρο.

Δηλαδή... ιδρυματισμό.

Δεν ξέρει ούτε τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας αλλά ούτε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας των ερασιτεχνισμών του. Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για μείζονα θέματα, όπως η οικονομία, η ευρωπαϊκή προοπτική, η ανάπτυξη, η σταθερότητα και θα πάρει για το αν θα κάνει εκλογές;

Εν μέσω θέρους, με τον κόσμο στα μπάνια ο Αλέξης αποφάσισε να κυβερνήσει και δείτε πώς: Αφού τον έκραξαν για τα καλά που έβαλε την υπογραφή του στην πώληση των 14 αεροδρομίων, πώληση που κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα βγάζει non paper απειλώντας τους επενδυτές ότι θα τους κάνει τα μούτρα κρέας. Και γίνεται ένας μύλος τώρα. Θα πουληθούν ή όχι τα αεροδρόμια; Η ουσία είναι ότι επειδή και εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί πανδαιμόνιο για την πρώτη ιδιωτικοποίηση της Αριστεράς κάνουν «κολπάκια» για να φάει ο κόσμος το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης.

Συνεχίζοντας το ίδιο βιολάκι, πήραν σειρά και οι Σκουριές. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν δεχθεί εξευτελιστικές προσβολές από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Του έλεγαν ότι πούλησε τον αγώνα τους κατά της εξόρυξης χρυσού. Μάλιστα ετοίμαζαν και δυναμικές κινητοποιήσεις για να «θυμίσουν» στον πρωθυπουργό τις δεσμεύσεις του. Θέλοντας να προλάβει τις έντονες αντιδράσεις, έβαλε τον Σκουρλέτη να παγώσει προσωρινά τις εργασίες επέκτασης της επένδυσης για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Για μια επένδυση που έχει εγκριθεί από όλα τα δικαστήρια, η κυβέρνηση κάνει το «λαγό» στο γνωστό ανέκδοτο με το λιοντάρι. Βρίζει και μόλις δει τα δύσκολα λέει «είπαμε και καμιά μ...α για να περάσει η ώρα».

Ενώ ο τόπος βράζει, όλοι αναρωτιούνται αν θα γίνουν και πότε εκλογές, ο Τσίπρας κάνει παιχνιδάκια εντυπωσιασμού και τζάμπα μαγκιάς, εγκλωβισμένος στις ψεύτικες υποσχέσεις του προεκλογικά. Τουλάχιστον ο Χαϊκάλης είχε το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανοησίες που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Δεν περιμένουμε βεβαίως το ίδιο από τον Αλέξη και τον Πάνο...

Όμως, ένας πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ο αρχηγός του μπουλουκιού στα Εξάρχεια. Πρέπει να σοβαρευτεί ο Τσίπρας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, στο κόμμα του, την κυβέρνηση και την Ελλάδα. Αν θέλει να πάει σε εκλογές, να πάει και να χρεωθεί αυτός τη ζημιά στην οικονομία. Αν όχι να αναβάλει για καλύτερη περίοδο τις κάλπες, αλλά να χρεωθεί τα σκληρά μέτρα του Σεπτεμβρίου. Αν πάλι δεν ξέρει τι του γίνεται, ας αφήσει για άλλους, σοβαρότερους ανθρώπους τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι η Ελλάδα παιχνιδάκι, ούτε το προεκλογικό τρενάκι για να το εκτροχιάσει. Αν δεν μπορεί ας μας αδειάσει τη γωνιά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα