Όταν το πλοίο βυθίζεται τα ποντίκια φεύγουν πρώτα

17:39 7/9/2016 - Πηγή: Antinews

Είναι γνωστό ότι όταν το πλοίο βυθίζεται τα ποντίκια φεύγουν πρώτα. Είναι τα τρωκτικά που έφαγαν στην κουζίνα, το καθιστικό, τις καμπίνες αλλά με το πρώτο... νερό που έμπασε το καράβι τρέχουν να προλάβουν.

Στη δημοσιογραφία και τις επιχειρήσεις, εκτός από ποντίκια υπάρχουν και οι οσφυοκάμπτες. Σκύβουν για να κολακεύσουν το νέο αφεντικό, όταν το παλιό καταρρέει. Δεν είναι και δύσκολο να κάνεις κωλοτούμπα άλλωστε σε μια χώρα που έχει αναγάγει την κυβίστηση σε ολυμπιακό

άθλημα.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες, με όσα γίνονται με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το σύστημα Τσίπρα, καταρρέει, βλέπουμε και ποιοι ήταν οι ποντικοί και ποιοι τα λιοντάρια.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε ποιοι ήταν αυτοί που σήκωσαν σημαία ευκαιρίας και ποιοι είχαν καταλάβει από νωρίς με τι είδους τύπους είχαν να κάνουν και δεν προσκύνησαν... με προσωπικό κόστος.

Αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι όλο και περισσότερο αποκαλύπτουν πόσο καταστροφική είναι αυτή η κυβέρνηση. Και δεν ισχύει το «εμείς τα λέγαμε» ή το «στερνή μου γνώση» όταν η Ελλάδα έχει υποστεί τέτοια ζημιά.

Πάρτε για παράδειγμα τον Κοντομηνά. Μίλησε στα στελέχη του και τους είπε «εμείς στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν νέα παιδιά και είπαμε να τους βοηθήσουμε. Αλλά αυτοί κατέστρεψαν τη χώρα». Κατ' αρχάς γεννιέται το ερώτημα «πώς τους στήριξαν»; Υπάρχει διαπλοκή του Μαξίμου με τα... συστημικά ΜΜΕ; Αλλά από την άλλη τώρα κατάλαβε ο Κοντομηνάς με ποιους είχε να κάνει; Τώρα που του πήραν την άδεια, τον έσυραν στη Βουλή και τον εξευτέλισαν; Πού βρισκόταν τόσο καιρό; Σε άλλη χώρα, σε άλλο πλανήτη; Όταν οι τύποι αυτοί οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία που ήταν τα κανάλια;

Αλλά και από το συγκρότημα του Χατζηνικολάου τα ίδια συμβαίνουν. Αν ακούσει κανείς το ραδιοσταθμό Real, ο οποίος μέχρι πρότινος προσκυνούσε τον μεγαλειότατο Αλέξη, θα νομίσει ότι έχουμε επανάσταση. Τώρα θυμήθηκαν κι αυτοί να ασκήσουν κριτική; Τώρα κατάλαβαν ότι η Ελλάδα βουλιάζει; Όταν τους πήραν την άδεια του Star αντιλήφθηκαν ότι πόνταραν σε ψωράλογο;

Οι επιχειρηματίες, οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι έχουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Χάιδεψαν το αγαπημένο παιδί του συστήματος, τον Τσίπρα, και τώρα για προσωπικό όφελος τον τσακίζουν στην κριτική. Θυμάται άραγε ο έγκυρος Χατζηνικολάου πόσες φορές έχει δώσει βήμα σε Συριζαίους υπουργούς και βουλευτές; Κάθε φορά που έπρεπε να βγει κάτι από την κυβέρνηση στο... αληθινό συγκρότημα το έδιναν. Τώρα είναι λίγο δύσκολη και πικρή η κωλοτούμπα, αλλά τι θα κάνουν θα το πιουν το ποτήρι για χάρη του συμφέροντος.

Τι άλλο μένει; Να δούμε τον Μπόμπολα, που τόσο καιρό το Έθνος του... ξεσκονίζει το παλτό του Αλέξη και του Παππά, να κάνει αντιπολίτευση. Ίσως αν, όπως λένε οι πληροφορίες μας, υπήρξαν αντιδράσεις στο deal Καλογρίτσα – Μπόμπολα για τη διάσωση του Mega (και της τσέπης τους εννοείται) και δεν γίνει ο γάμος, να βγουν στην Μεταμόρφωση στο αντάρτικο κατά των παλιών τους φίλων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα