Όταν ο Καραμανλής αναλάμβανε τις ευθύνες του για το Βατοπέδι (Βίντεο)

«Πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία. Σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε οφείλω να πω και το λέω ευθέως ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα, δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του, δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανένα άλλον, δικό μου ήταν.

Είχα όμως όπως έχω πάντοτε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά

να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι οι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί, η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί».

Ποιος τα έλεγε όλα αυτά. Ο Κώστας Καραμανλής τα έλεγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ το 2008. Και εκείνη η «απολογία» του δημοσίως ήταν μια αντρίκεια στάση η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τη χθεσινή συμπεριφορά ορισμένων που βρήκαν την ευκαιρία να «αναστηθούν» και να διεκδικήσουν μερίδιο... επιτυχίας. Διάφοροι τύποι, από τον Ρουσόπουλο, μέχρι τον Βουλγαράκη και τη σύζυγό του έκαναν δηλώσεις και προφανώς έπιασαν... στασίδι που λέει κι ο λαός για την επαναφορά τους στην πολιτική σκηνή.

Διότι αυτό είναι το διακύβευμα. Πώς οι καραμανλικοί θα επανέλθουν στα πράγματα, πώς θα ξανακάνουν δικό τους το μαγαζί και πώς θα συνεχίσουν να κυβερνούν παρασκηνιακώς από το 2004, με εξαίρεση τη διετία της κυβέρνησης Σαμαρά. Γιατί ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κουμάντο κάνει ο Προκόπης, ο Παπαγγελόπουλος και τα άλλα παιδιά της... μετριοπαθούς κεντροδεξιάς οι οποίοι μαζί με τους παλαιοπασόκους τύπου Σπίρτζη και Κουρουμπλή και κάτι τελειωμένους αριστερούς είναι αυτοί που κυβερνούν.

Το είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο. Ο καθένας σ' αυτόν τον τόπο ας κάνει την αυτοκριτική του. Ειδικά η ΝΔ που είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας ας μην παγιδευτεί σε υποθέσεις τύπου Βατοπέδι και χάσει και το δάσος και το δέντρο.

Και για να τελειώνουμε με την απόφαση του δικαστηρίου που κάποιοι την διάβασαν όπως ήθελαν. Είναι αλήθεια ότι το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και τα λοιπά ακίνητα που ήθελε να ανταλλάξει η μονή Βατοπεδίου με άλλα δημόσια «φιλέτα» είναι τελικά κρατικά ακίνητα; Αν δηλαδή τα ανταλλασσόμενα ακίνητα δεν ανήκουν στο μοναστήρι πώς κάποιοι θέλησαν να κάνουν τέτοιες ανταλλαγές;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα