Όσκαρ υποκριτικής

Ζούμε μεταξύ τρελών και ημίτρελων. Ψυχοπαθητικές προσωπικότητες που έχουν βαλθεί να προκαλέσουν νευρική κρίση στον ελληνικό λαό. Άλλα λένε τη μια ημέρα, άλλα την άλλη, και πηδάνε από το ένα ψέμα στο άλλο.

Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί με την αξιολόγηση και τα μέτρα που πρέπει να… μας πάρουν;

Βγαίνει χθες το βράδυ ο υπουργός Παππάς, εκείνος ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης και λέει με το γνωστό στόμφο που γνωρίσαμε κι όταν έπαιζε τον «παπατζή»: «Εμείς δεν θέλουμε μέτρα μετά το 2018, δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018». Και αναρωτιέσαι: Τι εννοεί

το δεξί χέρι του Τσίπρα, εκτός κι αν δεν είναι πλέον και αδειάζει κανονικά τον πρωθυπουργό του; Διότι είτε θα πάρουμε μέτρα και εξευτελίζεται ο υπουργός με αυτά που λέει, είτε θα πάρουμε μέτρα και ο Παππάς το ξέρει αλλά ρίχνει το βάρος των αποφάσεων στον Τσίπρα. Αυτός θα χρεωθεί το μνημόνιο plus ουσιαστικά.

Υπάρχουν κι άλλες στιγμές παράνοιας και κοροϊδίας ταυτόχρονα. Βγαίνει ο Βίτσας και λέει ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Μιλάνε άλλοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείουν να ψηφίσουν μέτρα, ενώ ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ «πήδησε από το μαντρί» και λέει ότι δεν περνάνε τέτοια μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου. Ακόμη και ο Σκουρλέτης το είπε κι όμως. Όλοι εμείς, και οι δανειστές γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή γίνεται σκληρό παζάρι για το «αμπαλάζ» των μέτρων. Συμφωνημένες είναι οι σκληρές παρεμβάσεις, και η μείωση του αφορολόγητου και ο κόφτης στις συντάξεις και άλλα που θα μάθουμε σύντομα.

Και την ίδια στιγμή που ξέρουμε όλοι ότι αξιολόγηση χωρίς επώδυνο συμβιβασμό δεν μπορεί να υπάρξει, βγαίνουν όλοι αυτοί οι τρελοί και λένε «όχι σε μέτρα». Παράλογο, όμως, στη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα τρελά και τα «κουφά» είναι φυσιολογικά.

Ερωτώμενος ο Ευκλ. Τσακαλώτος από τον Ν. Χατζηνικολάου γιατί ο πρωθυπουργός είπε σε πρόσφατη συνέντευξη «δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ μέτρα» ο υπουργός απάντησε: «Τι έπρεπε να πει ο πρωθυπουργός»; «Μήπως ότι θα δεχτούμε μέτρα 1 δισ. ευρώ και μετά να μας ζητήσουν νέα μέτρα;» ανέφερε.

Τι απάντηση είναι αυτή; Ολόκληρος πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τον λαό ότι ούτε ένα ευρώ μέτρα δεν θα αποδεχθεί και ο υπουργός ουσιαστικά τον βγάζει ψεύτη. Και λέει ότι ήταν ψεύτης στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής του στρατηγικής. Κοροϊδεύει τον κόσμο με απλά λόγια.

Είπε ακόμη ο γιγαντοτεράστιος Ευκλείδης με τα άψογα ελληνικά του: «Ας πετύχει η αριστερά αυτό που θέλει να πετύχει και ας είμαι εγώ ο «μουτζούρης». Θυσία δηλαδή στην επιτυχία της Αριστεράς ο Τσακαλώτος. Τι ανιδιοτέλεια, τι κατάθεση ψυχής, τι σθένος να αποδέχεσαι το βάρος των αγώνων εσύ για το καλό της παράταξης;

Πράγματι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Την ίδια ώρα που είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ένα ακόμη δράμα, στην κυβέρνηση παίζουν παράσταση ισάξια, για να μην πούμε καλύτερη από πολλές αμερικανικές ταινίες.

Όσα κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Τσίπρας και η παρέα του είναι το ελληνικό… La La Land. Θα έπαιρνε άνετα βραβείο Όσκαρ υποκριτικής ο πρωθυπουργός και η ταινία θα ήταν η καλύτερη της χρονιάς. Θα ήταν η... τρέλα, La La Land της αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα