Άρχισαν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Παγκόσμιο Φεστιβάλ bodypainting

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις διεργασίες σύστασης μιας “νέας “Ένωσης Κέντρου” εναντίον της νέας “ΕΔΑ” του Α.Τσίπρα”

Χθες, λοιπόν, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωνε τη νέα ηγετική του ομάδα, χωρίς βασικά στελέχη όπως ο Λοβέρδος

ή η Διαμαντοπούλου, εντελώς τυχαία, έξι κινήσεις πολιτών που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν παρών για την ανασύνταξη του χώρου.

«Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» βλέπουν ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα στο κέντρο και προς τα αριστερά, χάσμα που δεν μπορεί να καλύψει το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ούτε η ΔΗΜΑΡ έτσι όπως είναι σήμερα. Τα μέλη των πολιτικών πρωτοβουλιών είναι κατά βάση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς και δείχνουν περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να παίξουν το αντίπαλον δέος της κεντροδεξιάς που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Σαν έτοιμοι από καιρό δηλώνουν ότι «εκκρεμεί η διαμόρφωση της νέας πολιτικής πρότασης – απάντησης των δυνάμεων του χώρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με όρους σύγχρονους και συμμετοχικούς».

Προφανώς, στο ρευστό αυτό πολιτικό τοπίο, προετοιμάζονται για πιθανές ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να επαναφέρουν το αίτημα για ανασύσταση της κεντροαριστεράς, απαλλαγμένης από βαρίδια τύπου ΠΑΣΟΚ.

Μια προσπάθεια επανένωσης του χώρου, μια σύγχρονη ΕΔΑ η οποία θα αντιπαλέψει το λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα και θα διεμβολίσει το χώρο που προσπαθεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το έχει καταφέρει τελευταία.

Αξίζει να σημειωθούν ορισμένα ονόματα που υπάρχουν στις κινήσεις αυτές. Για παράδειγμα στον Κοινωνικό Σύνδεσμο: Ξεχωρίζουν τα ονόματα του νυν υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και του πρώην υπουργού επί Σημίτη, Γ. Φλωρίδη.

Η Πρωτοβουλία Π80 ξεκίνησε από νεολαίους του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 και μαζί μ’ αυτούς και ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης. Στην πρώτη εκδήλωση που έκαναν τον Απρίλιο είχαν συμμετάσχει ο Ι. Τσαμουργκέλης, η Βάσω Κιντή, ο Γρ. Ψαριανός, ο δημοσιογράφος Π. Μανδραβέλης κυρίες Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λίλιαν Μήτρου και οι κκ. Δ. Γλέζος, Μ. Ματσαγγάνης, Ερικ Πάρκς, Λυμπ. Πολυχρονόπουλος, Στράτος Φαναράς

Η κίνηση πολιτών «Πολιτεία 2012» είχε διοργανώσει το Μάρτιο εκδήλωση όπου βασικοί εισηγητές ήταν ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης, της ΔΗΜ.ΑΡ., και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην  υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεως Σημίτη, ενώ παρενέβησαν οι Νίκος Διακουλάκης, Αρίστος Δοξιάδης, Σπύρος Καβουνίδης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Μαρία Ρεπούση και Λαμπρινή Ρόρη.  Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Τούντας, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 2012», καθηγητής και πρόεδρος του ΕΟΦ.

Όσο για την Ομάδα Πρωτοβουλίας “Ελλάδα Μπροστά 2020” είναι όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους Συνεργάτες και Φίλοι της Άννας Διαμα

Keywords
Τυχαία Θέματα