Οκτώ παράλογα πράγματα που οι Αμερικανοί διδάσκουν στα παιδιά για το σεξ

Παρά το γεγονός ότι το 95% των Αμερικανών κάνει προγαμιαίο σεξ, και παρά το ότι αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, μέσα στις σχολικές τάξεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να διδάσκονται προγράμματα όχι σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά πλήρους αποχής. Τα προγράμματα αποχής χρηματοδοτούνται με 1,75 δισεκατομμύρια από ομοσπονδιακά κονδύλια και σειρά άλλων νομοθετημάτων. Τι ακριβώς διδάσκεται η αμερικανική νεολαία μέσα από αυτά τα προγράμματα που χρηματοδοτεί ο Αμερικανός φορολογούμενος; Μόνο το ότι το σεξ είναι βρώμικο, αηδιαστικό, ντροπιαστικό και ανάξιο λόγου, τουλάχιστον με γνώμονα ορισμένα από τα κεντρικά επιχειρήματα που αλιεύσαμε από τα διάφορα προγράμματα αποχής από το σεξ που διδάσκονται σε αμερικανικά σχολεία.

1. Τα σεξουαλικώς ενεργά κορίτσια είναι σαν χρησιμοποιημένη σοκολάτα.

Μέχρι τη δυναμική παρέμβαση μιας ομάδας γονέων που απαίτησε να τερματιστεί αυτού του είδους η κατήχηση, σε μια εκπαιδευτική περιφέρεια της πολιτείας του Μισούρι τα παιδιά, στα σχολεία, διδάσκονταν για τα άσχημα του σεξ μέσα από ένα γεμιστό σοκολατένιο μπισκότο, το οποίο έπαιρνε ο ένας μαθητής μετά τον άλλο, για να γίνει αντιληπτό πόσο βρώμικο είναι ένα κορίτσι που είναι σεξουαλικά ενεργό. «Χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα μπισκότα για να δείξουν ότι όπως το μπισκότο που το έχουν πιάσει ένα σωρό χέρια δεν μπορεί να φαγωθεί γιατί είναι βρώμικο, έτσι δεν είναι και ένα κορίτσι που έχει κάνει σεξ – είναι χρησιμοποιημένο» δήλωσε η Μαρί Μπερνάρ, γονιός και εργαζόμενη στον τομέα δημόσιας υγείας της περιοχής, στην εφημερίδα Los Angeles Times. «Δεν είναι αυτό το μάθημα, που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά όσον αφορά στο σεξ». Όντως. Άλλωστε, αυτό μοιάζει περισσότερο με μάθημα για το πόσο αναγκαίο είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε. Και μια ακόμη ιδέα, αφού καταστρέφουμε τα διάφορα επιδόρπια: ας βάλουμε ένα προφυλακτικό μέσα στη σοκολάτα για να δούμε πώς παραμένει προστατευμένο.

2. Το σεξ είναι σαν τα απόνερα

Μία άλλη μέθοδος που αξιοποιούν κάποια από αυτά τα προγράμματα διδασκαλίας της πλήρους αποχής από το σεξ, το πρόγραμμα «Ελεύθεροι Νέοι», είναι η εξής: οι μαθητές καλούνται να φτύσουν ο καθένας σε ένα ξεχωριστό φλυτζάνι και μετά να ανταλλάξουν τα φλυτζάνια μεταξύ τους και να πιούν από αυτά. Και αυτό είναι μια παρομοίωση με το σεξ. Αν κάνεις σεξ με πολλούς, γίνεσαι «ακάθαρτος» και χρησιμοποιημένος. Μια παραλλαγή της μεθόδου του φτυσίματος, είναι η χρήση κατά ανάλογο τρόπο μασημένου φαγητού. Το μήνυμα που θέλει να δώσει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ότι το σεξ είναι βρώμικο, φυσικά μέχρι να παντρευτείς. Για τότε πλέον, είναι τέλειο, ξαφνικά, και το σπέρμα πλέον έχει τη γεύση ντάκιουρι φράουλα.

3. Το Aids μεταδίδεται με το φιλί

Μιας και μιλάμε για φτύσιμο, να σημειωθεί ότι ορισμένα άλλα προγράμματα διδασκαλίας της αποχής από το σεξ διδάσκουν τα παιδιά ότι το AIDS μεταδίδεται δια του φιλιού. Κάποια άλλα επιδίωξαν να δείξουν πόσο αναποτελεσματικά είναι τα προφυλακτικά, παραλληλίζοντάς τα με ρακέτες του τένις στις οποίες έριξαν μικρές καραμελίτσες που μπορούσαν να περάσουν μέσα από το δίχτυ.

4. Το σεξ είναι σαν κολλητική ταινία

Και λέγοντας «κολλητική ταινία» δεν εννοείται κάτι «χρήσιμο, ευέλικτο, που ο καθένας έχει». Ένα άλλο πρόγραμμα αποχής από το σεξ χρησιμοποιεί την κολλητική ταινία για να «βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν καλύτερα τις επώδυνες συναισθηματικές συνέπειες μιας σεξουαλικής σχέσης που τελειώνει». Οι καθηγητές ζητούν από ένα εθελοντή μαθητή –κατά προτίμηση αγόρι με αρκετές τρίχες- να κολλήσει ένα κομμάτι κολλητική ταινία στο χέρι του. Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι αυτό είναι μόνο ένα πολύ αδύναμο παράδειγμα της φυσικής δύναμης του σεξουαλικού δεσμού, αλλά παρόλα αυτά τους βοηθά να καταλάβουν τι γίνεται. Ο καθηγητής ζητά την άδεια του εθελοντή μαθητή να τραβήξει την κολλητική ταινία απότομα. Όπως αναφέρεται στην παρουσίαση του προγράμματος «θα πονέσει. Η τάξη μπορεί να γελάσει και μπορεί ο καθηγητής να του πει ότι λυπάται που πόνεσε, αλλά ο πόνος δεν πρόκειται να φύγει. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το σεξ». Αυτό είναι αλήθεια αν ακολουθεί κανείς τις ηλίθιες συμβουλές του Cosmopolitan για το σεξ, που προτείνει, για ποικιλία, να «πηρουνίσεις» τον εραστή σου και άλλα παρόμοια.

5. Οι άνδρες είναι σαν λιχουδιές που ζεσταίνονται στα μικροκύματα

Μπορεί να πει κανείς ότι τα προγράμματα διδασκαλίας αποχής από το σεξ αγαπούν πολύ τις παρομοιώσεις με τρόφιμα. Ένα άλλο πρόγραμμα, εξηγεί, ότι «οι άνδρες σεξουαλικά είναι σαν φούρνοι μικροκυμάτων ενώ οι γυναίκες σαν παλιές κατσαρόλες, σαν γάστρα». Και γι αυτό, οι άνδρες είναι έτοιμοι να κάνουν σεξ ανά πάσα στιγμή, αλλά οι γυναίκες χρειάζονται «ψήσιμο» για πολλές ώρες ή και μέρες, ανάλογα με τη συνταγή. Μια άλλη περίεργη αναλογία με το φαγητό, που χρησιμοποιείται σε άλλο πρόγραμμα, είναι ότι «η σεξουαλική καθαρότητα είναι σαν το πορτοκάλι και ότι όταν κάνεις σεξ εκτός γάμου είναι σαν να δίνεις ένα κομμάτι του πορτοκαλιού αυτού μέχρις ότου δεν θα σου μείνει καθόλου ζουμερή σάρκα από το φρούτο αλλά μόνο άδεια φλούδια». Δηλαδή η παρθενιά είναι το μεγαλύτερο ατού μιας γυναίκας, κατά την άποψη αυτή. Αυτά λέγονται σε μαθήματα ακόμη και σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία.

6. Το σεξ είναι σαν φούρνοι μικροκυμάτων

Ένα ακόμη επιχείρημα που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα αποχής από το σεξ, που παρομοιάζει τους άνδρες με φούρνους μικροκυμάτων. «Αυτό που η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τα ΜΜΕ δεν λένε είναι η δύναμη που έχει το σεξ. Οι κατάσκοποι, που είναι εκπαιδευμένοι να μην προδώσουν τα μυστικά της κυβέρνησής τους ακόμη και υπό τα χειρότερα βασανιστήρια, χάνουν την ικανότητά τους αυτή και παραδίδονται στη δύναμη του σεξ, συχνά μόνο και μόνο λόγω του τι φορά μια γυναίκα».

7. Ο κόλπος της κοπέλας που έχει κάνει σεξ παρομοιάζεται με μασημένη τσίχλα ή με χρησιμοποιημένη οδοντόβουρτσα.

Σε έναν διοικητικό εκπαιδευτικό τομέα του Τέξας, το πρόγραμμα αποχής από το σεξ που διδασκόταν στους τελειόφοιτους λυκείου ήταν να συνειδητοποιήσουν ότι αν ενδώσουν σε προγραμιαίο σεξ θα καταλήξουν να είναι σαν χρησιμοποιημένη τσίχλα ή οδοντόβουρτσα. «Ο κόσμος θέλει να παντρεύεται παρθένες, όπως θέλει να έχει μια καινούργια τσίχλα και μια καινούργια οδοντόβουρτσα» αναφέρεται στο εγχειρίδιο που διανέμεται στους μαθητές, και γι αυτό ακριβώς και εγώ πετώ την οδοντόβουρτσά μου κάθε φορά που πλένω τα δόντια μου.

8. Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι

Ό,τι και αν έχετε δει στην τέχνη και στην καθημερινότητα, στα προγράμματα πλήρους αποχής από σεξ δεν αναφέρεται λέξη για τους ομοφυλόφιλους, σαν να μην υπάρχουν. Δεν υπάρχουν λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι ή ο,τιδήποτε σχετικό. Προφανώς καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας ότι διδάσκοντας ως μοναδικό τρόπο σεξουαλικότητας τον ετεροφυλόφιλο γάμο και την μη ύπαρξη ομοφυλοφιλίας προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στα παιδιά που μπορεί να έχουν τέτοια τάση. Σε τελική ανάλυση δημιουργούνται προβλήματα και για όσους είναι ετεροφυλόφιλοι αλλά δεν θέλουν να παντρευτούν, καθώς τα προγράμματα αυτά τους διδάσκουν ότι δεν έχουν δικαίωμα στη σεξουαλικότητα!

Anna Pulley

Μετάφραση- απόδοση: Μάρκο Πόλο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα