Οκτώ CEOs μιλούν για τον θεό

Είναι κορυφαίοι στον τομέα τους και διευθύνουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Τι άποψη έχουν όμως για τον θεό; Οκτώ CEOs μιλούν για την «ανώτατη οντότητα», στο Daily Beast.

Marissa Mayer, Yahoo

Η CEO του Yahoo Marissa Mayer ανέλαβε την εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, όταν

ήταν έξι μηνών έγκυος. Επέστρεψε

στην εργασία της μόλις δύο εβδομάδες μετά τη γέννα. Θεωρεί τη δουλειά της «πραγματικά διασκεδαστική» και από τότε που ανέλαβε, η τιμή της μετοχής της Yahoo έχει ανέβει 18%. Όταν την ρώτησαν σε μια εκδήλωση πως τα καταφέρνει όλα, η Mayer απάντησε: «Πρέπει να δίνεις προτεραιότητες αδίστακτα». Και πρόσθεσε: «Ξέρετε, ο Vince Lombardi λέει ‘στη ζωή μου υπάρχουν τρία πράγματα: ο θεός, η οικογένεια και το Green Bay Packers, με αυτή τη σειρά’. Για μένα, είναι η ιεράρχηση είναι ο Θεός, η οικογένεια και το Yahoo».

David Neeleman, JetBlue

Ο David Neeleman είναι Μορμόνος, έχει εννέα παιδιά και δεν πίνει καφέ. Ο άνθρωπος που ίδρυσε την JetBlue λέει ότι η θρησκεία του και το πιο σημαντικό, ιεραποστολικό του έργο, τον δίδαξαν πώς να διευθύνει μια επιτυχή επιχείρηση. «Οι άνθρωποι κάνουν καλύτερη δουλειά, αν σέβονται τον ηγέτη της εταιρείας. Το έμαθα αυτό στην αποστολή μου: την αξία των ανθρώπων και πώς να τους εκτιμώ» είπε. «Εξαιτίας της ιεραποστολικής εμπειρίας μου έχω καταργήσει τις ταξικές διακρίσεις. Φέρομαι σε όλους το ίδιο».

Indra Nooyi, η PepsiCo

Η Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo είναι μια αφοσιωμένη ινδουίστρια. Για την θρησκευτική ανατροφή της έχει πει: «Το σπίτι μας είχε ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο- ναό και η μητέρα μου συνήθιζε να προσεύχεται για τρεις ή τέσσερις ώρες κάθε πρωί. Έτσι, το σπίτι ήταν βαθιά θρησκευόμενο και παρατηρούσαμε κάθε περίσταση ζωής ή θανάτου με μεγάλη προσοχή και αυστηρά πρότυπα. Η Nooyi δεν πίνει και δεν καπνίζει και το σπίτι της στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ έχει έναν χώρο που προορίζεται για προσευχή.

Jeffrey Swartz, Timberland

Ο Jeffrey Swartz, εγγονός του ιδρυτή της Timberland, πούλησε την εταιρεία το 2011 σε μια συμφωνία 2 δις δολαρίων. Είναι ορθόδοξος Εβραίος και ξυπνά κάθε μέρα στις 4 το πρωί για να διαβάσει την Τορά. «Δεν μπορώ να σας δείξω πως η Αγία Γραφή σχετίζεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά μπορώ να σας δείξω το κείμενο που επιμένει ότι πρέπει να φερόμαστε στους άλλους με αξιοπρέπεια», είπε κάποτε.

Do Won Chang, Forever 21

Αφού μετανάστευσαν από τη Νότια Κορέα, οι Do Won και Jin Sook Chang ίδρυσαν την Forever 21 το 1984. Το brand έχει πλέον 480 καταστήματα και ετήσιες πωλήσεις των 3 δις δολαρίων. Το ζευγάρι είναι επίσης αναγεννημένοι Χριστιανοί που πηγαίνουν στην εκκλησία στις 5 το πρωί τις καθημερινές και εκτυπώνουν το απόσπασμα του Ιωάννη (3:16) στο κάτω μέρος κάθε τσάντας της Forever 21.

John H. Tyson, Tyson Foods

Ο πρόεδρος της Tyson Foods, John H. Tyson, είναι ένας αναγεννημένος Χριστιανός και η εταιρεία του απασχολεί 120 ιερείς για να παρέχουν «συμπονετική, ιερατική φροντίδα στα Μέλη της Ομάδας και τις οικογένειές τους». Ο Tyson, δήλωσε: «Η πίστη μου είναι απλώς μια συνεχής εξέλιξη, στην οποία προσπαθώ να καταλάβω ποια πίστη φαίνεται να αρέσει στην αγορά, δίνοντας στους ανθρώπους την άδεια να ζήσουν την πίστη τους επτά ημέρες την εβδομάδα. Αν οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν για το παιχνίδι ποδοσφαίρου της Δευτέρας, γιατί να μην μπορούν να μιλήσουν για την πίστη τους;»

Tom Monaghan, Domino’s Pizza

Ο Tom Monaghanίδρυσε την Domino’s Pizza και στη συνέχεια την πούλησε για σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 1998. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε προσλάβει έναν καθολικό ιερέα ως εταιρικό εφημέριο και έκανε λειτουργίες σε μια αίθουσα συσκέψεων στα κεντρικά γραφεία της Domino’s. Από τότε που πούλησε την εταιρεία, δώρισε πολλά από τα λεφτά του σε συντηρητικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανώσεις κατά των αμβλώσεων. Ίδρυσε επίσης το Ave Maria University και σκοπεύει να χτίσει και μια πόλη Αve Maria. Σκοπός του, όπως λέει, είναι «να πάνε όσο περισσότεροι άνθρωποι στον παράδεισο».

Dan Cathy, Chick-fil-A

Το 1967, ο S. Truett Cathy άνοιξε το Chick-fil-A, το οποίο πλέον αποφέρει πάνω από 4 δις σε ετήσιες πωλήσεις και είναι η 10η πιο δημοφιλής αλυσίδα fast food στην Αμερική. Είναι ένας αφοσιωμένος Νότιος Βαπτιστής επίσης και η εταιρεία του αντικατοπτρίζει την πίστη του. «Σκοπός της εταιρίας» είναι «να δοξάζουμε τον Θεό με το να είμαστε πιστοί συνοδοί του, για όλα όσα μας ανέθεσε. Για να έχει θετική επιρροή και να ανταποκρίνεται σε όσα πρεσβεύει, η Chick-fil-A είναι πάντα κλειστά την Κυριακή. Τωρινός πρόεδρος και γενικός διευθυντής είναι ο γιος του, ο Dan Cathy, ο οποίος προκάλεσε σάλο το καλοκαίρι, όταν μίλησε δημόσια για τους γάμους ομοφυλοφίλων. «Νομίζω ότι το έθνος μας προκαλεί την κρίση του θεού όταν κουνάμε τη γροθιά μας και λέμε ‘γνωρίζουμε καλύτερα από εσένα το τι συνιστά ένα γάμο’. Προσεύχομαι για το έλεος του Θεού στη γενιά μας που έχει μια τόσο περήφανη, αλαζονική στάση για να σκεφτεί ότι έχουμε το θράσος να καθορίσουμε τι είναι γάμος», είπε.

Τhedailybeast

Keywords
Τυχαία Θέματα