To grexit τέλειωσε, ώρα για επενδύσεις

(Ανανεωμένο) - To grexit τέλειωσε, ώρα για περισσότερες επενδύσεις. Αυτό ήταν το νόημα της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιρειών. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε άμεση συνεργασία με τον Γιάννη Στουρνάρα, παίρνουν πάνω τους το κομμάτι της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τις δυστοκίες, τα εμπόδια και κυρίως την έλλειψη πολιτικών πρωτοβουλιών οι οποίες δε γίνονται

λόγω του φόβου ενός πολιτικού κόστους.

Η επαφή με τις πολυεθνικές θα συνεχιστεί, πιθανότατα θα υπάρξει και νέο ραντεβού τον επόμενο μήνα ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν ανώτατα στελέχη των Ελαϊς Unilever Hellas, ΑΒ Βασιλόπουλος, Nestle Eλλάς, Aθηναϊκή Ζυθοποιία, Tasty Foofs-Pepsico, Cosco, Procter & Gamble Ηellas, Bic Βιολέξ, Vodafone, Νovartis, Lafarge- ΑΓΕΤ Ηρακλής, Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris και Specifar.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαμαράς τους έδωσε το μήνυμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Βασικό μέλημα θα είναι η παροχή κινήτρων για επενδύσεις, τη δημιουργία νέων αγορών στην Ελλάδα και τη στήριξή τους από το τραπεζικό σύστημα, που μετά την ανακεφαλαιοποίηση θεωρείται ότι θα υπάρξουν σταδιακά μεγαλύτερες δυνατότητες στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ’ όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προιόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

«Χωρίς μία τέτοια γόνιμη προϋπόθεση δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη και, αντί να ξεκινήσουμε με φόρα, θα μας πάρει η κατηφόρα σε σημείο που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ», είχε τονίσει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Για το φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα