Οι Τούρκοι σουλατσάρουν πάντα στα παράλια μας

Πολύ κοντά στα παράλια της νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μια τουρκική κορβέτα, η οποία εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα από περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όποιος έκανε… βόλτα εκείνη τη στιγμή στη θάλασσα, μιαν ανάσα από το Λεκανοπέδιο, θα έβλεπε με έκπληξη ένα τουρκικό σκάφος να σουλατσάρει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, η τουρκική κορβέτα «Bafra» εισήλθε στα χωρικά ύδατα στις 10.30 το πρωί, στην περιοχή μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου, στο στενό του Καφηρέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε νοτιοδυτική πορεία μεταξύ της Τζιας

και της Μακρονήσου και εξήλθε από τα χωρικά ύδατα στη 1.30 το μεσημέρι, νότια της Τζιας.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του.

Αλλά τι να το κάνεις; Όταν οι Τούρκου φτάνουν δίπλα στο… Λαύριο, αυτό σημαίνει ότι επιχειρούν να προκαλέσουν, θέλουν να δοκιμάζουν τις αντοχές της Ελλάδας. Άλλωστε, δε θέλει και πολύ να γίνει το κακό κι ένα «θερμό» επεισόδιο στα νερά του Αιγαίου. Ο Σουλτάνος Ερντογάν χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επιβάλει την πολιτική του και να ξεφύγει από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κόντρα του με τους Αμερικανούς.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο στο Μπακού ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Νταβούτογλου. Ας του πει να μην κάνουν βαρκάδα οι κορβέτες του στο Αιγαίο γιατί μπορεί να γίνει κανένα… ατύχημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα