Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας...

Η ατάκα ανήκει στον Βασίλη Λεβέντη και είναι η πιο σωστή μετά από την ομιλία – παρωδία του Τσίπρα. Είπε ότι θυμίζει τον Τύραννο πριν αυτός καταρρεύσει. Είναι ακριβώς αυτό που έβγαλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο κι ελπίζουμε να τα θυμηθεί αυτά που λέει κι όχι να προσκυνήσει όταν του ζητηθεί.

Ο πρωθυπουργός, όποιος είδε την ομιλία του, δείχνει να είναι στριμωγμένος από παντού. Αλλά ταυτόχρονα

ξεδιπλώνει για ακόμη μια φορά το πραγματικό ταλέντο του στην απάτη, στο ψέμα, στην παραπλάνηση, στη χειραγώγηση.

Οι αναφορές του για τα συστημικά κανάλια, για τις τηλεοπτικές άδειες, για την κάθαρση που θέλει να φέρει, για τη διαπλοκή, κάλυψαν μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ίσως μεγαλύτερο από τα τρία μείζονα προβλήματα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό με τους αγρότες και το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Αντί να ασχοληθεί μ' αυτά, να προτείνει λύσεις, να εμφανιστεί ηγέτης στη δύσκολη στιγμή, επέλεξε το γνωστό παραμύθι που πουλάει εδώ και χρόνια. Η μάχη κατά της διαπλοκής, στην οποία βεβαίως έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του καιρό τώρα. Γιατί όπως σας έχουμε ενημερώσει, από τη μια μιλάνε για πόλεμο στους διαπλεκόμενους, στους νταβατζήδες, στους καναλάρχες κι από την άλλη έχουν κλείσει συμφωνίες και μοιράζουν την πίτα.

Τέσσερις άδειες λέει χωρά η Ελλάδα σύμφωνα με κάποια μελέτη, κάποιου πανεπιστημίου το οποίο μάλιστα διευκρίνισε ότι εννοούσε τέσσερις άδειες υψηλής ευκρίνειας.

Και γιατί τέσσερις κι όχι 14; Στη Σοβιετία ζούμε; Στη Βόρεια Κορέα που ο Κιμ αποφασίζει πόσες άδειες θα δώσει; Τώρα που καταργούν το ΕΣΡ και κάθε ανεξάρτητη αρχή θα αποφασίζει ο... Κιμ Ουν Παππάς για το πόσες άδειες και που θα τις δώσει;

Και τι νέο καθεστώς διαπλοκής στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το να καταργεί το ΕΣΡ και να νταραβερίζεται απευθείας με τους επιχειρηματίες;

Όλο αυτό είναι σκηνικό που στήνουν άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν τις μέρες της ευφορίας τους να είναι μετρημένες. Που εξεμέτρησαν το ζην και τώρα επιχειρούν να κρατηθούν από κάπου. Σ' όλη αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια, εκτός της «μάχης» κατά της διαπλοκής ώστε να έρθει η Συριζαίϊκη διαπλοκή, μπαίνει και το ψέμα, η παραπλάνηση. Καλεί σε διάλογο για το ασφαλιστικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη συζήτηση θα τα βρουν με όλους. Μα καλά, εδώ δεν μπορούν να τα βρουν με τους δανειστές. Τους επέστρεψαν πίσω το σχέδιο και ψάχνουν για άλλο. Και ο Τσίπρας ακόμη ελπίζει ότι θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.

Η ουσία είναι ότι μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας ρίχνουν φάπες από παντού την ώρα που ο Αλέξης είναι σε άλλον πλανήτη. Ή κάνει πως είναι για να γλιτώσει την κατακραυγή. Όμως, από τα αποτελέσματα θα κριθεί. Και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η οικονομία βουλιάζει, το Προσφυγικό μας διαλύει, οι Τούρκοι μπουκάρουν στο Αιγαίο και η κοινωνία είναι στα κάγκελα.

Αλλά ο Τσίπρας μιλά για κάβο που μόλις τον περάσουμε θα φτάσουμε στον παράδεισο. Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός με πυγμή και σταθερότητα. Είναι ένας τελειωμένος πολιτικός ο οποίος έχει δύο επιλογές: Να παλέψει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στην εξουσία αδιαφορώντας για την καταστροφή. Ή να αποδράσει κάνοντας ηρωϊκή έξοδο. Και οι δύο επιλογές δείχνουν τον οπορτουνισμό αυτού του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα