Οι παράπλευρες απώλειες των πρόσφατων εκλογών

Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, που ανακάτεψε την τράπουλα, και που έριξε την χώρα στην ακυβερνησία, έχει πολλές επιπτώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων σημαντικές για το μέλλον μας (ίσως και για αυτό της ΕΕ).

Υπάρχουν όμως και κάποιες παράπλευρες συνέπειες, που με κάνουν να γελάω με την καρδιά μου.

Παραδείγματος χάριν, το γεγονός ότι πάμπολλα πρωτοκλασάτα στελέχη, μεγαλο-υπουργοί, και λοιποί φανφαρόνοι του Πασόκ, έμειναν εκτός βουλής.

Και

καλά να πάθουν, αφού αυτοί φταίνε για την κατάντια μας.

Ναι, αλλά κοντά σ αυτούς, την πάτησαν και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άνθρωποί τους δημόσιοι υπάλληλοι, που επί χρόνια έκαναν καριέρα, ετεροφωτιζόμενοι, δίπλα στους πολιτικούς προστάτες τους.

Μιλάω για όλους αυτούς τους αποσπασμένους από τις υπηρεσίες τους, στα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, που βασιλικότεροι του βασιλέως το έπαιζαν επί χρόνια πολιτικοί παράγοντες (τρομάρα τους), διαχειριζόμενοι τα ρουσφέτια,  και τις «πολιτικές» των αφεντικών τους πολιτικάντηδων.

Τώρα, όλοι αυτοί οι αργόμισθοι, καλούνται, σαν βρεγμένες γάτες, να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, και να προσφέρουν το έργο για το οποίο τους πληρώναμε όλοι ανεξαιρέτως επί δεκαετίες.

Καλούνται δηλαδή, να ξαναγίνουν από δήμαρχοι … κλητήρες.

Αν καταδεχτούν βέβαια. Ήδη τα τηλέφωνα των αρμοδίων έχουν πάρει φωτιά, αφού πολλοί πρώην εκλιπαρούν, για  να εξαιρεθούν τα «δικά τους παιδιά».

Οι περιπτώσεις είναι πολλές, ειδικά αν αναλογιστούμε τον αριθμό των βουλευτών, που έμειναν εκτός. Ο καθένας απ αυτούς (χώρια οι υπουργοί) απασχολούσε αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους και αστυνομικούς, οι οποίοι αν και ορτινάντζες, το έπαιζαν πολιτικοί μπόσηδες, και κομματάρχες .

Να δούμε, λοιπόν, πως θα εξελιχτεί η περίπτωσή τους.

Από κει που έκοβαν και έραβαν, τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν, ως άλλοι κατεργάρηδες, στον πάγκο τους.

Τέρμα η «υψηλή πολιτική», και ο συγχρωτισμός με τις ελίτ.

Επιστροφή στη σκούπα, στο φαράσι, στα γκισέ, στα πρωτόκολλα, και στις σφραγίδες….

Εκεί που για τους απλούς θνητούς υπαλλήλους, βγαίνει το μεροκάματο.

Ε ρε γέλια….

Strange Attractor

Keywords
Τυχαία Θέματα