Οι οικονομολόγοι που «ξεσκόνιζαν» τον Γιωργάκη, τώρα προσκυνάνε και τον Τσίπρα

Οι οικονομολόγοι – πληρωμένοι κλακαδόροι της διεθνούς σκηνής που αποθέωναν από το 2007 μέχρι το 2010 τον Γ. Παπανδρέου και τον βοηθούσαν να φτιάξει το προφίλ του σοβαρού, μετρημένου, διεθνούς ηγέτη με πολλές οικονομικές γνώσεις, ξαναχτυπούν. Αυτή τη φορά «ξεσκονίζουν» το σακάκι του άλλου μεγάλου ηγέτη Αλέξη Τσίπρα και των οικονομολόγων τύπου Βαρουφάκη.

Ο λόγος για τους Τζέιμς Κ. Γκάλμπρεϊθ και Στιούαρτ Χόλαντ

οι οποίοι είχαν χρόνια το ξεσκονόπανο του Γ. Παπανδρέου και τώρα έρχονται στην Αθήνα για να στηρίξουν τους οικονομολόγους της δραχμής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του βιβλίου του Βαρουφάκη και των Γκάλμπρεϊθ και Χόλαντ «Μία μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ» εκτός των δύο... σπουδαίων οικονομολόγων βρέθηκαν και άλλες προσωπικότητες. Όπως ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, ο Στ. Θεοδωράκης, καθώς και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Ι. Δραγασάκης και Γ. Σταθάκης.

Ομιλητές ήταν ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γ. Κριμπάς, ο εκ των συγγραφέων Ι. Βαρουφάκης, καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συντονιστής ο δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Βεβαίως τον... Μπαρουφάκη δεν θα μπορούσε να στηρίξει ο Τσίπρας ο οποίος στην ομιλία του είπε πολλές... μπαρούφες όπως: «Θεωρούμε τη διαγραφή του χρέους αναγκαία, γιατί είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη. Ωστόσο ενώ τη θεωρούμε αναγκαία δε τη θεωρούμε ταυτόχρονα και από μόνη της ικανή». Τους ρώτησε τους δανειστές αν θέλουν διαγραφή χρέους ή αν η Ελλάδα θα πάει μονομερώς σε διαγραφή, οπότε θα χρεοκοπήσει;

Και τέλος, είπε και μια άλλη μεγάλη σοφιστεία από εκείνες που μόνο ο Γιωργάκης έλεγε:«Ακούω πολλές φορές ότι το δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ρήξη ή ρεαλισμός. Ανοησίες», είπε και συνέχισε: «Η ρήξη και ο ρεαλισμός δεν είναι ετερώνυμες αλλά συμπληρωματικές έννοιες. Ρήξη χωρίς σχέδιο ρεαλιστικό, οδηγεί σε ήττα, σημαίνει ενσωμάτωση. Ρήξη με σχέδιο ρεαλιστικό, οδηγεί σε νίκη και σημαίνει ανατροπή».

Τι να πει κανείς. Με τέτοιες... εφεδρείες στην πολιτική σκηνή, καλύτερα να μετακομίσουμε από τώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα