Οι “Ανεξάρτητοι” και η Αριστερά έχουν πρόγραμμα διακυβέρνησης;

Όσοι από εμάς πήγαν στα χωριά τους θα επέστρεψαν ασφαλώς κουβαλώντας στις αποσκευές του μαζί με τα υπολείμματα από το αρνάκι και άλλα εφόδια, τις δυσάρεστες προφανώς εμπειρίες τους από την επαφή με τον κόσμο της επαρχίας.

Επειδή το ίδιο ισχύει και για μένα και άλλους φίλους και εδώ μέσα με τους οποίους ανταλλάξαμε απόψεις τις τελευταίες ημέρες τα δικά μου συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος είναι τα εξής:

1.         Δεν υπάρχουν λεφτά, φτώχεια, ανέχεια…

2.         Ως συνέπεια αυτών οργή εναντίον του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών, που ανεβάζει

την δημοτικότητα των μικρών κομμάτων

3.         Το ΠΑΣΟΚ θα πάθει μεγάλη νίλα, μεγαλύτερη από εκείνη του Δράμαλη

4.         Εξοργιστική απουσία των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ και των βουλευτών; Να φοβούνται άραγε τον κόσμο και δεν εμφανίζονται; Να ασχολούντο μόνο με τις ίντριγκες για τις υποψηφιότητες;

Τις τελευταίες ημέρες όμως το κλίμα  δείχνει να αλλάζει. Παρά τις αδυναμίες η ΝΔ αποδεικνύεται μακράν πιο …οργανωμένη από τους άλλους, έκλεισε παρά τις σχετικές γκρίνιες  πρώτη τα ψηφοδέλτια, η διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε, το πρώτο spot είναι καλό, ο Σαμαράς άρχισε από σήμερα να παίρνει σβάρνα την Ελλάδα, ενώ την Κυριακή θα ανακοινώσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης την ώρα που οι άλλοι ακόμα …ψάχνονται και ειδικά ο Βενιζέλος κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση χάνει και από ένα …5%.

Το ερώτημα είναι ένα φυσικά : Μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση; Δεν μιλάμε για την πρωτιά επειδή αυτή είναι δεδομένη. Αλλά αν μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει την αυτοδυναμία.

Καταρχήν τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, όλα είναι ρευστά, τίποτα δεν έχει κριθεί και η λογική μαζί με την ευφυΐα κερδίζουν πάντα. Αρκεί η ΝΔ να θέσει και να απαντήσει στα σωστά επιχειρήματα.

Έπειτά, όπως φαίνεται και στην δημοσκόπηση της RASS για τον Ελεύθερο Τύπο που δημοσιεύουμε σε άλλη ανάρτηση, αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στις τάσεις του εκλογικού σώματος:

1. Όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την 6η Μαΐου τόσο ο θυμός και η οργή δίνουν τη θέση τους σε μια ωριμότερη προσέγγιση για το αύριο της χώρας: Το κριτήριο της ψήφου με γνώμονα την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος ενισχύεται, το αίσθημα της τιμωρίας των υπευθύνων και της «ξερής» άρνησης υποχωρεί, ενώ το σενάριο μη δημιουργίας κυβέρνησης την επομένη της κάλπης πραγματικά τρομάζει.

2. Δικαιώνεται ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά και η στρατηγική του. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 46% των ερωτηθέντων ασπάζεται την άποψη ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με το οικονομικό πρόγραμμα που υπάρχει έναντι του 44% που πιστεύει στην απόρριψή του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία.

3. Παρατηρείται «ανατροπή» στο κρίσιμο ερώτημα που είναι το κριτήριο της ψήφου: Το 54,5% απαντά ότι θα ψηφίσει για να υπάρχει η δυνατότητα να κυβερνηθεί ο τόπος ενώ υποχωρούν τα ποσοστά των υποστηρικτών της θέσης ότι θα πάνε στις κάλπες για να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση (36,6%).

Keywords
Τυχαία Θέματα