Οι άδειες δεν λύνουν τα προβλήματα του λαού

Μαθαίνουμε ότι από τη Νέα Δημοκρατία δόθηκε εντολή για να σταματήσουν τα στελέχη να ασχολούνται με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Να χαλαρώσει η σύγκρουση με την κυβέρνηση, όχι για λόγους συναίνεσης που μάλλον προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε. Αλλά γιατί στην οδό Πειραιώς επιτέλους κατάλαβαν ότι η συνεχής ενασχόληση με αστείες υποθέσεις όπως αυτές με το ΕΣΡ αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα.

Εντάξει,

το θέμα είναι εδώ και μήνες στην επικαιρότητα. Εντάξει, ηττήθηκε παταγωδώς η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ. Όμως, το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς αλλά και ο... Παππάς. Την κυβέρνηση την συμφέρει να παίζει μέρα νύχτα το θέμα, άλλη απώλεια δεν μπορεί να έχει.

Αντιθέτως, όταν παίζουν θέματα όπως ο Κατρούγκαλος, οι περικοπές στις συντάξεις, τα νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, η αποτυχία στη διαπραγμάτευση για το χρέος, οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατάρρευση της κυβέρνησης, όλα αυτά τινάζουν στον αέρα τον Τσίπρα και την παρέα του. Η πλάκα είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές στα τηλεπαράθυρα επιδιώκουν να συνεχίζεται η συζήτηση για τις άδειες και παρασύρουν και τους Νεοδημοκράτες. Οι Συριζαίοι πιστεύουν ότι παίζουν στο δικό τους γήπεδο καταγγέλλοντας τη ΝΔ για διαπλοκή με τους καναλάρχες κι από την άλλη αλλάζουν την «καυτή» ατζέντα που είναι σαν απλωμένος τραχανάς.

Έτσι, λοιπόν στην Πειραιώς αντιλήφθηκαν έστω και καθυστερημένα ότι το ΕΣΡ πρέπει να τελειώνει διότι στο τέλος ο κόσμος θα αποσιχαθεί το πολιτικό σύστημα συνολικά, επομένως και τη ΝΔ θα την πλήξει καίρια. Για να δούμε αν το κατάλαβαν και οι βουλευτές και τα «γαλάζια» στελέχη και προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες προς άλλη κατεύθυνση ή θα συνεχίσουν να πέφτουν στην παπατζίδικη παγίδα;

Ο κόσμος, όποιον κι αν ρωτήσεις, δεν καταλαβαίνει από κανάλια, αποφάσεις του ΣτΕ, πολιτικά παιχνίδια ή ποιος είναι πιο δημοκράτης. Χόρτασε να βλέπει τον Παππά και την Γεροβασίλη ή τον Κυριάκο να τους καταγγέλλει, όμως, δεν χόρτασε και η κοιλιά του. Όταν στις ουρές για τις συντάξεις στα ΑΤΜ ρωτήσεις κανέναν κακόμοιρο γέρο «πόσα κανάλια να εκπέμπουν;» μπορεί να σε πλακώσει στις... μαγκουριές.

Όταν ρωτήσεις τον μικρομεσαίο ή τον μεγάλο επιχειρηματία ποιος πρέπει να γίνει πρόεδρος στο ΕΣΡ, ο Βύρωνας ή ο Μορώνης θα γελάσει και θα σου πετάξει κανένα «δεν μας παρατάς ρε φίλε. Εδώ χανόμαστε κι εσύ ασχολείσαι με ανοησίες»;

Αν θέλει η Νέα Δημοκρατία να κυριαρχήσει στην κοινωνία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα χτυπάνε ακριβώς στην καρδιά του κάθε Έλληνα. Να βγει και να του πει πώς θα κυβερνήσει. Τι θα κάνει με τους πλειστηριασμούς που γίνεται χαμός στα Ειρηνοδικεία, πώς θα βρει λύσεις για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία και χαθούν και οι συντάξεις – ψίχουλα που δίνονται σήμερα, πώς θα φέρει επενδύσεις και δουλειές με κανονικούς μισθούς κι όχι με 300 ευρώ και εκ περιτροπής. Επίσης, πώς θα ενισχύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και πώς θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις τράπεζες.

Αυτά είναι στοιχήματα κι όχι αν οι άδειες θα γίνουν 8 ή 18, πότε θα συνεδριάσει το ΕΣΡ και αν θα έχουν κανάλι ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης. Έλεος, προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα