Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος θεωρείται πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς η περιουσία του υπερέβη για πρώτη φορά τα 90 δισ. δολάρια. Η εκτίναξη της μετοχής της Amazon κατά 15 δολάρια, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, οδήγησε τον Τζεφ Μπέζος στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς κατά ορισμένα εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπέζος κατέχει περίπου 80 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, οι οποίες σε λίγες μόλις ώρες του απέφεραν το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπέζος είναι πλέον ο έβδομος άνθρωπος που κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στη λίστα του Forbes και ο τρίτος Αμερικανός στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εκτός από τον Γκέιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ. Ενώ οι Γκέιτς και Μπάφετ εμφανίστηκαν στην σχετική λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής το 1982, ο Μπέζος είναι μια νέα είσοδος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Forbes 400 το 1998, ένα χρόνο μετά την δημόσια προσφορά της Amazon, με περιουσία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπέζος κατέλαβε την τρίτη θέση με τους πλουσιότερους στον κόσμο το 2017, με περιουσία ύψους 72,8 δισ. δολαρίων.

Και φυσικά, ο Μπέζος δεν θα γινόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αν ο Γκέιτς δεν έδινε τόσο μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες. Ο Γκέιτς, που δημιούργησε με τον Μπάφετ το Giving Pledge, για να ενθαρρύνει τους δισεκατομμυριούχους να δώσουν τουλάχιστον τον μισό πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είχε δώσει 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της ζωής του μέχρι τα τέλη του 2016. Το Forbes εκτιμά ότι ο Μπέζος, που δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Γκέιτς, είχε δώσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του 2015.

forbes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα