Ο Ψευταλέξης των χιλιάδων «Θα»

Πολύ ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλαξε το όνομα του Σαμαρά σε ... Θαμαρά, θέλοντας να τονίσει τις συνεχείς υποσχέσεις του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

Αλλά θα έπρεπε να αναρωτηθούν και τι έχουν υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες τους τα τελευταία δύο χρόνια. Να σας θυμίσουμε μόνο ελάχιστα από τα «θα»

που έχουν πει κατά καιρούς;

·Θα επαναφέρουν τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα. Ασχέτως αν στα Ταμεία δεν υπάρχει... σάλιο και ο προϋπολογισμός είναι αδύνατον να καλύψει την υπόσχεση.

·Θα αυξήσουν στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό όλων των εργαζόμενων, αν και ο κ. Σταθάκης είχε πει μόνο όσων προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση.

·Θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο. Προφανώς αυτό μπορεί να το κάνει αφού μέχρι να γίνει κυβέρνηση δεν θα υπάρχουν μνημόνια.

·Θα επαναδιαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις. Αυτή η υπόσχεση έχει περάσει από πολλές φάσεις. Από την μονομερή διαγραφή χρέους μέχρι και την επαναδιαπραγμάτευση με τη Μέρκελ που ο Τσίπρας βρίζει.

·Θα επαναφέρουν το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. Μόνο που το 80% των Ελλήνων δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ. Ποιος θα πληρώνει φόρους σ’ αυτή τη χώρα είναι άγνωστο.

·Θα δώσει δωρεάν ρεύμα έχει πει πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας. Δήλωσε τότε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι «δεν θα μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό και δυνατότητα επικοινωνίας», προτείνοντας μάλιστα την παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, δηλαδή σε περίπου 410.000 καταναλωτές».

·Βεβαίως δεν έχουν ξεχάσει στην Κουμουνδούρου το σχέδιο για δωρεάν πετρέλαιο, πιθανότατα από τη Βενεζουέλα.

·Θα ξανανοίξει την παλιά ΕΡΤ και θα ξαναπροσλάβει φυσικά 2-2,5 χιλιάδες εργαζόμενους ενώ έχει υποσχεθεί κι ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες στο δημόσιο τομέα, δηλαδή θα επαναφέρει στις θέσεις τους απολυθέντες δημοσίους υπαλλήλους.

·Θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις για τα μεγάλα οδικά έργα και θα διώξει τους εργολάβους. Αλλά δεν μας λέει πώς θα γίνουν όλα αυτά τα έργα και πώς θα δουλέψουν χιλιάδες Έλληνες.

·Θα κρατικοποιήσει και τις τράπεζες, αλλά δε λέει με τι λεφτά θα το κάνει αυτό. Ενώ θα διώξει και τους επενδυτές που ήρθαν με διεθνείς διαγωνισμούς.

·Θα καταργήσει τα διόδια ή μπορεί να κάνει και ΜΚΟ την οργάνωση «Δεν πληρώνω».

Μπορεί κανείς να απαριθμήσει χιλιάδες «θα» του κ. Τσίπρα και χιλιάδες ψέματα που έχει πει. Κι επειδή έχει και... χολιγουντιανό αέρα γιατί όχι να μην υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα φέρει και ταινίες με πασίγνωστους ηθοποιούς την Ελλάδα;

Η Καρδίτσα περιμένει ακόμη παραλία και η Λάρισα λιμάνι.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να έχει εντρυφήσει στα... Άπαντα του Μακιαβέλι. Η έφοδος στην εξουσία γίνεται με ότι πιο ψεύτικο και ανακριβές διαθέτει η Αριστερά. Θα του θυμίσουμε λοιπόν του... Ψευταλέξη το εξής από τον Μακιαβέλι: «Σε ένα ηγεμόνα δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι για να παραβεί μια υπόσχεση».

Κι ο κ. Τσίπρας θα βρει πολλά για να δικαιολογηθεί. αν ω μη γένοιτο, γίνει πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα