Τσακώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους των Χρυσαγιτών

Χοντρό παιχνίδι με τις «ορφανές» ψήφους της Χρυσής Αυγής στην Αττική, την Αθήνα και τον Πειραιά, παίζεται τις τελευταίες ώρες με την Κουμουνδούρου να μην ξέρει και πάλι τι της γίνεται. Από τη μια κάποιοι αφήνουν ανοικτά τις πόρτες στους ψηφοφόρους που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή το «μαύρο μέτωπο» και από την άλλοι ορισμένοι αποκλείουν οποιοδήποτε

τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι ενώ ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να εκλεγεί με ψήφους φασιστών και ακροδεξιών, εδώ στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τους Χρυσαυγίτες. Η γραμμή της Κουμουνδούρου είναι ότι το 15% που ψήφισε Χ.Α. δεν είναι όλοι ναζιστές, παραπλανημένοι είναι, αντιμνημονιακή ψήφος είναι οπότε πρέπει να τους προσεγγίσουμε. Και ο Γ. Σακελλαρίδης έχει μιλήσει για μέτωπο από όλους κατά του Καμίνη αλλά και πιο ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία». Άσχετα αν αυτό λέγεται πολιτικός οπορτουνισμός, αυτή είναι η μία γραμμή.

Η άλλη που εκφράστηκε σήμερα και από τον βουλευτή Ν. Βούτση είναι να μη γίνει καμιά προσέγγιση των ακροδεξιών ψηφοφόρων ενώ οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο το χαρακτήρισε «βλακείες». Ενδεικτικό κι αυτό του αλαλούμ που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για βασικά πολιτικά ζητήματα, όπως η άτυπη συμμαχία με το νεοναζιστικό κόμμα.

Βεβαίως στην Χρυσή Αυγή λένε «μαύρο» σε όλους, καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα ψηφιστούν αριστεροί υποψήφιοι, όμως, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα στην Αττική.

Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τις ψήφους που πήγαν στη Χρυσή Αυγή κι αν έχει κλείσει και κάποιου είδους… deal. Θυμόμαστε άλλωστε τις επιφυλάξεις τους για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και για τη διακοπή χρηματοδότησης της οργάνωση

Στο μεταξύ χαμός γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία Δούρου – Μαρινάκη καθώς οι εκλογές απέδειξαν ότι η συνάντηση στην ταβέρνα δεν ήταν και τόσο τυχαία.

Η κ. Δούρου στον Πειραιά πήρε 23% και βγήκε πρώτη ενώ ο Δρίτσας που ήταν υποψήφιος πήρε πολύ χαμηλότερο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι λειτούργησε η… ολυμπιακή καρδιά του Β. Μαρινάκη που πριμοδότησε την κ. Δούρου ώστε στον β’ γύρο οι αριστερές ψήφοι να πάνε στον συνδυασμό του. Βεβαίως ο κ. Δρίτσας μιλά για ψήφο κατά συνείδηση, όμως, φέρεται οργισμένος με την Κουμουνδούρου για την συμφωνία με τον εφοπλιστή που τον άφησε ουσιαστικά έκθετο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα