Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι εδώ

Ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί. Είναι τρολ που μπαίνουν και γράφουν την κάθε παπάτζα τους, είναι «σχολιαστές» που το παίζουν αναλυτές εκ του ασφαλούς μιας και διατηρούν την ανωνυμία τους στο διαδίκτυο.

Είναι κάποιοι που χαίρονται όταν χάνουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι και δεν θα κάνουν Χριστούγεννα οι οικογένειές τους. Είναι αυτοί που βρίζουν άλλους γιατί είναι λέει «όργανα του συστήματος» και άλλες τέτοιες ανοησίες. Σαν κι αυτές που κατάντησαν τη χώρα εδώ που την κατάντησαν.

Έτσι

και στο διαδίκτυο, εδώ αλλά και σε πολλά άλλα sites, η είδηση της κατάρρευσης του ΔΟΛ, και το γεγονός ότι τόσοι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε μποναμά να δώσουν στα παιδιά τους, αντιμετωπίστηκε περίπου ως το πιο χαρμόσυνο γεγονός της χρονιάς.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάφρους που δεν κοιτάνε τα χάλια τους και την κατάντια τους ή πρόκειται για πληρωμένα καλικατζαράκια που εκτελούν υπηρεσία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι με τέτοιους τύπους η χώρα δεν σώζεται με τίποτε. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι κάποιοι χαίρονται γιατί χάνουν τη δουλειά τους δημοσιογράφοι επειδή είναι λέει… υπαίτιοι για την πλύση εγκεφάλου τόσων ετών.

Τι να πεις στον ηλίθιο που και ο ίδιος αποδέχεται την ηλιθιότητά του όταν λέει ότι κάποιος δημοσιογράφος του έκανε πλύση εγκεφάλου κι αυτός την δέχθηκε. Σανό κύριοι αν θέλετε να φάτε ξέρετε που θα τον βρείτε. Στην οδό Πειραιώς, στην Κουμουνδούρου, στην Χαριλάου Τρικούπη, στον Περισσό κ.λπ. Δεν σας φταίνε τα μίντια που είναι μεν άθλια, αλλά έχετε κι εσείς κρίση για να καταλάβετε τι παίζεται και να ανοίξετε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείτε. Κι όχι κανένα βιβλίο του Λιακόπουλου και του Βελόπουλου που πωλούνται με την οκά.

Λίγη τσίπα δεν υπάρχει να στεναχωρηθεί κάποιος και για τους μη δημοσιογράφους. Ας πούμε ότι αυτοί είναι όργανα του Σατανά, του καπιταλισμού, του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Ο θυρωρός του ΔΟΛ, η γραμματέας, ο κλητήρας να χάσουν κι αυτοί τη δουλειά τους;

Είστε τόσο ανόητοι όσο ανόητοι είναι κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο των παπατζήδων του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξουν την ενημέρωση. Για ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των συριζαίϊκων εφημερίδων, στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Αυγή για να καταλάβετε πώς παίζεται το παιχνίδι. Δήθεν ότι λυπούνται για τον τύπο και την ενημέρωση και κάνουν πρωτοσέλιδο επιχαίροντας για το λουκέτο στον ΔΟΛ.

Αυτό είναι πλύση εγκεφάλου ανόητοι, που δεν βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλώνει τα μέσα ενημέρωσης που δεν του αρέσουν. Τι έκανε με το Mega, το κάνει τώρα και με τους άλλους για να ελέγξει κάθε φωνή που λέει πόσο εγκληματίες είναι.

Ναι, τα μίντια παίζουν παιχνίδια. Ναι, εξυπηρετούν συμφέροντα των αφεντικών τους και είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, εφόσον βεβαίως η κοινή γνώμη δεν είναι τόσο ηλίθια να παρασύρεται από τα Νέα, το Έθνος, το Mega, Star, Αντέννα και κάθε άλλο μέσο. Σε ποια δουλειά, όμως, ο εργαζόμενος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αφεντικού του; Γίνατε όλοι επαναστάτες και βρίζετε όποιον δεν σας αρέσει, προφανώς επειδή είστε δημοσιοϋπαλληλάκια που πληρώνονται βρέξει χιονίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι του. Δίνει εντολές, εκβιάζει και απειλεί τις τράπεζες για να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς και να στραγγαλίσουν τους εκδότες και τους καναλάρχες. Αντί ένα σοβαρό κράτος να πάει και να δημεύσει τις περιουσίες αυτών που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και που έκαναν τα δάνεια, λογαριασμούς στο εξωτερικό τι κάνει; Αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση μπλοκάρει τα λεφτά που θα δίνονταν για να κάνουν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι των 800 ευρώ. Εδώ δεν μιλάμε για την Τρέμη, την Στάη και τον Πρετεντέρη.

Αλλά και για να έχουμε καλό ερώτημα. Αναρωτήθηκε κανείς ηλίθιος πόσα είναι τα κόκκινα δάνεια; 117 δις ευρώ. Ποιοι είναι οι κλάδοι με τα περισσότερα; Οι κατασκευές, οι βιομηχανίες, η εστίαση, η κλωστοϋφαντουργία, το εμπόριο. Είδατε να έκανε κάτι για να μπλοκάρει λογαριασμούς σ’ αυτούς τους κλάδους η κυβέρνηση;

Τα δάνεια των μίντια είναι όλα μαζί ούτε ένα δις ευρώ κι από αυτά τα μη εξυπηρετούμενα 300 – 400 εκατ. ευρώ. Τι είναι μπροστά στα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών, των Μαρινόπουλων και τόσων άλλων που δεν πληρώνουν μία στις τράπεζες, το δημόσιο, τα ταμεία; Τι έκαναν για να εισπράξουν; Απολύτως τίποτε.

Ο στόχος του Παππά και των άλλων λαμόγιων της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα μίντια που δεν τους συμφέρουν. Δεν θα δείτε ποτέ π.χ. έρευνα για την off shore της Αυγής ή για το πώς επιβιώνει η Εφημερίδα των Συντακτών. Δεν θα δείτε ποτέ έρευνα για το πόσες διαφημίσεις παίρνουν οι φιλικοί προς την κυβέρνηση εκδότες ούτε θα δείτε τον Κουρή που περνά από την πίσω πόρτα του Μαξίμου (διαχρονικά) να σύρεται στα δικαστήρια γιατί δεν πληρώνει.

Και δείτε ποιοι ελέγχουν την ΕΣΗΕΑ που κάνει απεργίες...

Το κόλπο είναι παλιό, αλλά δεν θα τους περάσει. Εκτός κι αν όλοι κάνουμε λοβοτομή και αρχίσουμε να βρίζουμε ο ένας τον άλλον και να ευχόμαστε να χάσει τη δουλειά του ο καθένας. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα