Σε λάθος σημείο γινόταν η αναζήτηση του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines

12:33 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται άκαρπες προσπάθειες στον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Οι ειδικοί που έχουν αναλάβει τον εντοπισμό του δήλωσαν, πως δεν πρόκειται να βρεθεί το αεροπλάνο στην περιοχή που ψάχνουν τώρα και πως οι έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν βορειότερα.

Μέσα σε διάρκεια δύο ετών δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Θυμίζουμε, ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ το 2014. Στο αεροσκάφος επενέβαιναν 239 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσαν Αυστραλοί αξιωματούχοι, οι

έρευνες πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα, αλλά δεν θα δοθεί παράταση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ, σημείωσε ότι δεν γίνεται να δοθεί παράταση στις έρευνες, προκειμένου να δοθεί απάντηση στην εξαφάνιση του αεροσκάφους και τόνισε:

Η αναζήτηση είναι απίθανο να συνεχιστεί πέρα από το προγραμματισμένο τέλος τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2017 καθώς οι έρευνες δεν κατέληξαν σε κάποια «ειδική θέση» για το αεροσκάφος

Προηγουμένως, οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας, οι οποίες χρηματοδοτούν την έρευνα, είχαν συμφωνήσει σε παράταση της έρευνα μόνο στην περίπτωση που θα υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία, τα οποία θα είναι σε θέση να προσδιορίζουν τη θέση του αεροσκάφους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών της Αυστραλίας, ανακοίνωσε πως υπάρχει περίπτωση η περιοχή την οποία τόσο καιρό ερευνούσαν να είναι το λάθος σημείο. «Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, η προηγούμενη περιοχή έρευνας να μην περιέχει το αεροσκάφος που έχει εξαφανιστεί».

Σε 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό αναζητούσαν τα ερευνητικά σκάφη τα ίχνη του αεροσκάφους.

Οι ειδικοί, όμως, φαίνεται να έχουν εντοπίσει μια νέα έκταση περίπου 25.000 τετραγ. χιλιομέτρων βορειότερα του μέχρι τώρα τόπου αναζήτησης, στο οποίο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες, με βάση και τα μέχρι τώρα στοιχεία, να βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπισμός νέου τμήματος του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines

The post Σε λάθος σημείο γινόταν η αναζήτηση του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα