Ο κ. Τσίπρας δεν ανέχεται τις διαφορετικές φωνές

19:51 8/5/2015 - Πηγή: Antinews

H εμπάθεια ενός κάποιου περιφερόμενου βουλευτή της φαιδράς λαϊκοδεξιάς ονόματι Νικολόπουλου είναι γνωστή για πολλά πρόσωπα. Είναι ο ίδιος που είχε επιδείξει τον... ανδρισμό της ελληνικής φυλής απέναντι στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και μετά ζητούσε γονατιστός συγγνώμη.

Είναι ο ίδιος που έχει μείνει στην ιστορία για την ατάκα που έχει καταγραφεί σε βίντεο να λέει με εκείνη την πατρινή διάλεκτο «ωωωω, γέροντα η ευχή...».

Ο Νικολόπουλος

λοιπόν είναι ο «μπροστινός» του Καμμένου και του Τσίπρα, κάθε φορά που θέλει να χτυπήσει τον Γιάννη Στουρνάρα. Μαζί και η κόρη της προέδρου του ΕΣΡ, η ακάματη λειτουργός της αξιοκρατίας στην Ελλάδα, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι αποτυχημένοι πολιτικοί της αριστεράς που ομολόγησαν την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την πιο σοβαρή κρίση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας αποφάσισαν να τα βάλουν με ό,τι έχει μείνει σταθερό και πολύτιμο στη χώρα αυτή.

Με θεσμούς όπως αυτός του διοικητή της ΤτΕ που ελέγχεται από την ΕΚΤ και είναι ανεξάρτητος και βεβαίως υποχρεωμένος να λέει τη γνώμη του. Και ο πρωθυπουργός τους ακολουθεί στον κατήφορο αυτό γιατί προφανώς είναι αυτός που τους βάζει. Έτσι, στην ερώτηση για τα τηλεοπτικά μέσα που έκανε αυτός ο Νικολόπουλος ο πρωθυπουργός απάντησε για τον Γιάννη Στουρνάρα: «Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης. Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο δηλαδή. Επειδή δεν μπορεί ευθέως να χτυπήσει τον Στουρνάρα και τον θεσμό του διοικητή ο Τσίπρας επιλέγει να παίξει με τις λέξεις. Απαιτεί, λέει να είναι συνεπής με το έργο του και να τηρεί την εθνική γραμμή.

Μα αυτό ακριβώς κάνει ο κ. Στουρνάρας σε αντίθεση με τους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης. Άραγε πόσο εθνική είναι η γραμμή του Βαρουφάκη που διέλυσε τη χώρα σε 3 μήνες; Πόσο εθνική γραμμή έχουν ακολουθήσει όλοι οι τυχαίοι που μαζεύτηκαν για να κάνουν διαπραγμάτευση; Πόσο εθνική είναι η γραμμή διάφορων γιαλαντζί επαναστατών της δεκάρας που έχουν αναλάβει κρίσιμα υπουργεία και τείνουν να τα μετατρέψουν σε ΚΟΒες του παλιού ΚΚΕ;

Σε σχέση με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος τήρησε όλα τα χρόνια και συνεχίζει να τηρεί την ίδια γραμμή η οποία έχει ως βασικό στόχο τη σωτηρία της χώρας, πόσο εθνική είναι η στάση του ίδιου του κ. Τσίπρα; Όταν αυτός που έβριζε τη Μέρκελ τώρα «κοιμάται» αγκαλιά με το τηλέφωνο μη τυχόν και πάρει τηλέφωνο να δώσει οδηγίες;

Στο κάτω – κάτω ο κ. Στουρνάρας ήταν και είναι... μνημονιακός, δεν είναι ένας ψεύτικος αντιμνημονιακός όπως ο κ. Τσίπρας ή ο κάποιος.... Νικολόπουλος που τώρα ετοιμάζονται να υπογράψουν χειρότερο μνημόνιο από το προηγούμενο.

Ενοχλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι λαμόγιο σαν κι αυτά που έχουν μαζευτεί και κάνουν τώρα κουμάντο. Ενοχλείται που ο κ. Στουρνάρας έδωσε σκληρές μάχες για να μη χρεοκοπήσει η χώρα όταν οι νυν υπουργοί και δήθεν οικονομολόγοι τύπου Βαρουφάκη δίνουν... σκληρή μάχη στα μπαράκια και τα εστιατόρια ή στις κάμερες των φωτογράφων για μια καλή πόζα.

Τέλος, ενοχλούνται στο Μαξίμου γιατί ο κ. Στουρνάρας είναι μια ανεξάρτητη φωνή λογικής που τους τα έχει πει «τσεκουράτα» και τους είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι η πολιτική αναταραχή θα ρίξει την οικονομία στα βράχια. Όταν ο διοικητής είχε χτυπήσει καμπανάκια, πριν καν φανταστεί τη δημιουργία ασάφεια στο μυαλό των Συριζαίων, τον είχαν πει προβοκάτορα. Τώρα που δικαιώνεται, και ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μνημονιακή στροφή τι έχουν να πουν;

Ο κ. Τσίπρας δεν ανέχεται τις διαφορετικές φωνές. Έχει μάθει να ακούει μόνο κραυγές και συνθήματα. Έρχεται η ώρα της προσγείωσης στη σκληρή πραγματικότητα και τότε θα χρειαστεί ανθρώπους να του πουν πέντε σοβαρά πράγματα. Γιατί αν περιμένει από τους οικονομολόγους του ή κάτι απίθανους αμόρφωτους συμβούλους, τότε είναι σίγουρο ότι η χώρα δε σώζεται με τίποτε. Όμως, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αυτούς που φοβάται τους πολεμά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα