Ο Αλέξης συνεχίζει να μοιράζει σανό και η ΝΔ κοιμάται...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το κομμάτι του με τον εκλογικό νόμο, συνάντησε τους πολιτικούς αρχηγούς, άρχισε το ψηστήρι, αυτοί δεν τσίμπησαν και η ζωή συνεχίζεται. Ο μπάρμπα Μήτσος στην Κάτω Ραχούλα αγωνιά, δεν μπορεί να κλείσει μάτι και μονολογεί «αυτού του πιδί ου Αλέξης, καλό αλλά… ζαβό. Δεν μας λέει πώς θα ψηφίσουμι, μι τι εκλογικό σύστμα θα πάμε τσι κάλπις. Κι γω πως θα κοιμθώ τώρα; Δι μη

νιαζ τιποτα. Ούτι η σύνταξ, ούτι οι φορ, ούτι οι πιρικουπές. Μόνο να πει ου Αλέξης πως θα ψηφίσου».

Την ώρα που όλος ο πλανήτης είχε στραμμένα τα μάτια στη Βρετανία ο Αλέξης είχε τα μάτια στραμμένα στο μέλλον. Πώς θα επιβιώσει στην πολιτική σκηνή τώρα που σιγά – σιγά μαζεύει τα μπογαλάκια του; Ο μόνος τρόπος είναι τα εκλογομαγειρέματα. Πρώτο βήμα, να κλέψουμε 100 χιλιάδες ψηφαλάκια από τους 17ρηδες που τους τάξαμε ψήφο, δίπλωμα οδήγησης και γιατί όχι; Και μια γκομενίτσα να ολοκληρώσει το πέρασμά τους από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Το δεύτερο βήμα να κουρέψουμε τη ΝΔ που έρχεται για να κυβερνήσει. Και το τρίτο, να κάνουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα υποχρεώνει ουσιαστικά τα κόμματα να κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας, με λίγα λόγια… ακυβερνησία.

Κι αφού ο Αλέξης συνεχίζει το θεάρεστο έργο του μοιράσματος… σανού, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει, η κοινωνία συνεχίζει να καταρρέει, οι πολίτες συνεχίζουν να μην έχουν φράγκο, να μην πληρώνουν κανέναν, να οδηγούν τον προϋπολογισμό σε εκτροχιασμό και τη λήψη νέων μέτρων μέσω του κόφτη να έρχεται πιο κοντά.

Και σα να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω που κρύβονται κάτω από το εκλογικό χαλί που έστρωσε ο Αλέξης, γίνεται μια συνταρακτική αποκάλυψη αλλά κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Ο επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ λέει ότι η περίοδος Βαρουφάκη κόστισε στην Ελλάδα πάνω από 100 δις ευρώ, όμως, κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Για παράδειγμα θα έπρεπε όλα τα κόμματα να το κάνουν πρώτο θέμα, να βγάλουν φλογερές ανακοινώσεις, να κινητοποιηθούν. Αν θυμόμαστε καλά έχει αποφασιστεί μια σύσταση επιτροπής που θα ελέγξει τα όσα συνέβησαν και μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια.

Αλλά κι ένας εισαγγελέας γιατί δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα; Να καλέσει τον Στουρνάρα, τον Ρέγκλινγκ, τον Τσακαλώτο και όποιον άλλο ξέρει κάτι παραπάνω να καταθέσουν και να στείλουν τον Μπαρουφάκη στο εδώλιο, προτού γίνουν τίποτε εκλογές και πάει το πουλάκι, πετάξει σε άλλες πολιτείες.

Όμως, την ώρα που ο Αλέξης έκανε σόου καλώντας τον Κυριάκο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για ένα θέμα που θα μπορούσε να λέγεται… περί όνου σκιάς, μήπως θα έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο; Να τον καταγγείλλουν π.χ. για ηθικό και φυσικό αυτουργό του εγκλήματος; Δεν έπαιρνε μόνος του ο Βαρουφάκης αποφάσεις. Δεν ήταν μόνο δική του δουλειά η καταστροφική διαπραγμάτευση.

Ως πότε λοιπόν θα ασχολούμαστε με τα ήσσονος σημασίας θέματα και θα αφήνουμε τις ευθύνες χωρίς πληρωμή; Ως πότε θα την γλιτώνουν αυτοί που εγκλημάτησαν κατά της χώρας αλλά τώρα το παίζουν τιμητές και προστάτες της Δημοκρατίας;

Θα ξυπνήσουν επιτέλους η ΝΔ και τα άλλα κόμματα να συλλάβουν το μέγεθος της ζημιάς που συνετελέσθη μέσα σε λίγους μήνες ή ο εκλογικός και συνταγματικός… σανός τους έχει τυφλώσει όλους;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα