«Συνασπισμός» του… δεξιού ΣΥΡΙΖΑ

Ο τίτλος σε διάφορα sites με αφορμή την εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή είναι ενδεικτικός: «Ο Ανδρέας ένωσε Τσίπρα – Παυλόπουλο – Γιώργο – Δήμητρα Λιάνη».

Θα προσθέταμε εμείς και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Σημίτη, την Φώφη και το όλον ΠΑΣΟΚ

που μαζί δηλαδή με τον Τσιπρισμό και τον Καραμανλισμό με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφιέρωσαν το χρόνο τους για να τιμήσουν τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι δεν είναι κακό να υπάρχει ένας σχετικός πολιτικός πολιτισμός και να τιμώνται άνθρωποι που «υπηρέτησαν» την πατρίδα τους, ειδικά όταν ήταν πρωθυπουργοί. Από την πλευρά αυτή είναι καλό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και να πηγαίνει κόσμος… έστω κι αν μαθαίνει την αγιοποίηση κι όχι την αλήθεια για τον τιμώμενο.

Όμως, όλο αυτό το σκηνικό και οι φωτογραφίες έχουν βαθύ πολιτικό νόημα και κρύβουν πολλά, έστω κι αν κάποιοι θέλουν να τα κρύψουν βαθύτερα. Είναι ένα ευρύτερο σχέδιο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν στο πρόσωπο του Τσίπρα έναν μεγάλο ηγέτη. Μπορεί εμείς να είμαστε τυφλοί και να μη βλέπουμε τις γνώσεις, τα προτερήματα, το θάρρος, τον πατριωτισμό του πρωθυπουργού και να τα βλέπουν οι Πασόκοι και οι Καραμανλικοί. Μπορεί εν πάση περιπτώσει να έχουν αυτοί δίκιο και να είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθεί η συμμαχία αριστερών και κεντρώων που θα πολεμήσουν την «επάρατη δεξιά».

Βεβαίως δεν πήρε η κακιά δεξιά τα σπίτια κανενός αλλά ο Τσίπρας. Δεν πήρε ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης τα λεφτά από το λογαριασμό στην τράπεζα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο κάποιος κακός δεξιός αλλά ο επαναστάτης αριστερός Αλέξης Τσίπρας.

Όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα για όλους εκείνους που προωθούν την ηγεμονική θέση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένο σχέδιο αυτό που βλέπετε στην εκδήλωση προς τιμήν του Ανδρέα, δεν είναι κάποια τυχαία συνάντηση και καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν στη Νέα Δημοκρατία ή όπου αλλού πιστεύουν ότι πρέπει να φύγουν το συντομότερο.

Το σχέδιο προβλέπει «συνασπισμό» του… δεξιού ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όσων έμειναν μετά τη διάσπαση του περασμένου καλοκαιριού, με το κέντρο το οποίο εκπροσωπείται από ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ κι ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας που συγκαταλέγεται στους Καραμανλικούς. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν τα πράγματα να κινούνται χαλαρά, ήρεμα, χωρίς εντάσεις και αντιπολιτευτικές φωνές. Ένας Τσίπρας στην πρώτη γραμμή και όλοι από πίσω να τον στηρίζουν θεωρώντας τον μεγάλο ηγέτη, εφάμιλλο του Ανδρέα. Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Φώφη συζητά και δεν απέκλεισε τίποτε για τον εκλογικό νόμο. Χτίζει συμμαχίες, έστω με καχυποψία, αλλά είναι σίγουρο ότι αν τους τάξει ο Τσίπρας δύο – τρία υπουργεία θα τρέξει αμέσως.

Αυτός ο νέος μεσαιοχωριτισμός που απλά χαϊδεύει αυτιά και κάνει αντιπολίτευση με τα μάτια, αυτό το νέο «υβρίδιο» πολιτικού συνασπισμού που έγινε για να βολευτούν όλοι και να κρατήσουν τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό, πρέπει να αποκαλυφθεί. Οι προδότες κάθε παράταξης που πέφτουν στα τέσσερα μπροστά στον Τσίπρα πρέπει να βγάλουν τις κουκούλες τους. Είναι ανήκουν στη ΝΔ, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε αλλού. Η ελληνική κοινωνία, η πατρίδα μας χρειάζεται καθαρές λύσεις κι όχι ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις σχηματισμένες από πολιτικές δυνάμεις που κάνουν κομπρεμί μόνο και μόνο για το συμφέρον τους.

Η «τραβεστί» πολιτική που θέλει να διαμορφώσει την Ελλάδα των επόμενων ετών απομονώνοντας σοβαρές φωνές που ζητούν ρήξεις, μεταρρυθμίσεις, αλλαγή πορείας, πρέπει να στηθεί στον τοίχο. Να ξέρει ο κόσμος με ποιους έχει να κάνει και τι να περιμένει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα