Ο Άκης, το ΠΑΣΟΚ και οι «τροχονόμοι» της διαπλοκής που δεν αποκαλύπτονται

14:28 5/5/2017 - Πηγή: Antinews

Όσο κι αν μιλάμε για ένα πολιτικό «απολίθωμα» και για ένα σωματικό κουρέλι η αλήθεια είναι ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την αποφυλάκισή του έγινε το πρόσωπο των ημερών. Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η εικόνα ενός γέρου με σοβαρά προβλήματα υγείας, πεσμένα δόντια και πεσμένο ηθικό που το μόνο που ήθελε ήταν να πάει να δει το παιδί του, και προφανώς να πεθάνει στο σπίτι του κι όχι σε κάποιο

κελί.

Αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα ήθελε και τα έπαθε και στο κάτω – κάτω έκλεψε, έκανε πολυτελή ζωή, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και με την αλαζονεία που τον διέκρινε έμεινε αμετανόητος ακόμη και έξω από την πόρτα της φυλακής.

Αν ασχολούμαστε με τον Άκη είναι για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι ο πρώην υπουργός και παρ' ολίγον πρωθυπουργός ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο την μεταπολιτευτική περίοδο στην Ελλάδα. Απ' όλα τα κόμματα ή τους πολιτικούς χώρους, κι όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Ο Άκης πλήρωσε τις αμαρτίες όχι μόνο τις δικές του αλλά και όλης της πολιτικής σαπίλας που διέλυσε τη χώρα. Από την εποχή του Ανδρέα μέχρι τον Σημίτη κι ακόμη παραπέρα. Κανείς άλλος πολιτικός δεν πήγε φυλακή είτε γιατί είχε προστάτες είτε γιατί ήταν πολύ έξυπνος και κάλυψε τα ίχνη του. Τον Τσοχατζόπουλο τον «έφαγε» η αλαζονεία του και η... γυναίκα του με τη ζωή που επέλεξαν να κάνουν. Αλλά τον «έφαγε» και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που έψαξε να βρει τον πιο βολικό και πιο «ακάλυπτο» στόχο προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Τη γλίτωσαν ένα σωρό λαμόγια, δεξιά, κεντρώα και αριστερά επειδή ξεθύμανε η οργή στο πρόσωπο του Άκη.

Ασφαλώς και δεν είναι κανένας ήρωας ο πρώην Πασόκος υπουργός. Είναι το κλασικό παράδειγμα της Πασοκαρίας που κυβέρνησε επί πολλά χρόνια την Ελλάδα και μεταπηδώντας στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να την κυβερνά. «Φυντάνια» του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στη σημερινή κυβέρνηση και στα υπόγεια του Μαξίμου, αυτό ας μην το ξεχνάμε... Όμως, δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια σε ένα διαχρονικό και διακομματικό έγκλημα που έχει γίνει τα τελευταία 40 χρόνια, εκδικούμενοι τον Άκη. Φαγώθηκαν πολλά λεφτά από όλες τις κυβερνήσεις, αυτή είναι η αλήθεια.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία να μάθουμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Άκης μπορεί, όσος χρόνος του έμεινε, να αποκαλύψει τι έγινε στα χρόνια της παντοδυναμίας του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τους «τροχονόμους» της διαπλοκής που μπορεί να μην πάνε φυλακή αλλά τουλάχιστον θα χλευαστούν από τον ελληνικό λαό. Και δεν υπάρχει χειρότερη φυλακή από την ξεφτίλα να σε δείχνουν και να λένε «να το λαμόγιο που έφαγε τα λεφτά».

Η διαπλοκή στην Ελλάδα έχει πολλές μορφές και πολλά επεισόδια. Άλλοτε ήταν ο Άκης, ο Γιάννος, ο Τσουκάτος και τα άλλα καλόπαιδα του ΠΑΣΟΚ. Μετά ήταν διάφοροι κουμπάροι και παρακούμπαροι της ΝΔ που για να πούμε την αλήθεια ήταν ερασιτέχνες μπροστά στους άλλους. Και τώρα έχουμε τους διαπλεκόμενους της Αριστεράς. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά το κατιτί τους το βγάζουν και θα έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθούν. «Άκηδες» δεν θα υπάρξουν, αλλά όλο και μερικά σκανδαλάκια θα βγουν στην επιφάνεια.

Όμως, η διαπλοκή είναι ένα ταγκό που χορεύεται από δύο. Από αυτούς που τα δίνουν κι από αυτούς που τα παίρνουν. Και βεβαίως, με την ανοχή και την ψήφο του ελληνικού λαού...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα