Ντέιβιντ Μπάουι: η τέλεια επιστροφή

Πλούσιοι, αρχοντικοί –όπως ταιριάζουν σε έναν δανδή της ροκ- όμορφοι και παράξενοι ήχοι πιάνου, synths και ντραμς γύρω από ένα απλό μουσικό μοτίβο που ακούγεται τρυφερό, προκλητικό φωνητικά και ελεγειακό, έτσι όπως μόνο ο Ντέιβιντ Μπάουι θα μπορούσε να το αποδώσει. Μετά από 10 χρόνια σιωπής (ο τελευταίος του δίσκος ήταν το «Reality» το 2003), ο Μπάουι σχεδίασε την τέλεια επιστροφή του στην ιστορία της ροκ. Μόλις γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του,

κυκλοφόρησε και το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο «Where are we now?».

Η επιστροφή του ξάφνιασε τους πάντες. Ο Μπάουι εδώ και καιρό αρνείται κάθε δημόσια εμφάνιση, ενώ δεν άφησε καμιά υποψία για το τι ετοίμαζε. Κλεισμένος στο στούντιο στη Νέα Υόρκη με τον Τόνι Βισκόντι (συμπαραγωγό 12 κλασικών άλμπουμ του, όπως το «The Man Who Sold The World»), δούλευε το άλμπουμ «The Next Day», που θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου στη Βρετανία και την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ, ενώ θα περιλαμβάνει 14 τραγούδια. Με πολλές αναφορές στο Βερολίνο, στους στίχους όσο και στο βιντεοκλίπ, ο Μπάουι περιγράφει τον εαυτό του ως κάποιον «χαμένο στον χρόνο» που νοσταλγεί, σε ένα μάλλον ποιητικό τραγούδι.

Στην εποχή του twitter, όταν τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, αυτή η υπερ-διασημότητα τα καταφέρνει, αφήνοντας το μυστήριο που τον περιέβαλε πάντα ανέπαφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα