Νέος ιός «Sars» απειλεί την υγεία μας

Ένας νέος ιός που προσβάλει το αναπνευστικό και μοιάζει σε πολλά με τον Sars, που είχε διαδοθεί το 2003 σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, αναγνωρίστηκε σε κάποιον άντρα ο οποίος περιθάλπεται στη Βρετανία. Ο 49χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου αεροπορικώς με ασθενοφόρο από το Κατάρ, είναι το δεύτερο πρόσωπο που επιβεβαιώθηκε με τον ιό. Ο πρώτος ασθενής ήταν κάποιος στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος τελικά απεβίωσε.

Οι επιστήμονες αναζητούν ακόμα την κατάλληλη θεραπεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως δεν έχει εκδώσει ακόμα ταξιδιωτικές

οδηγίες.

Ο καθηγητής John Watson, επικεφαλής του τμήματος αναπνευστικών ασθενειών στη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας, δήλωσε: «Υπό το φως της σοβαρότητας της ασθένειας που έχει εντοπιστεί και επιβεβαιώθηκε για δύο περιπτώσεις, έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι τα άτομα που έχουν έλθει σε επαφή με την περίπτωση στη Βρετανία δεν έχουν μολυνθεί και δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδεικνύουν ότι έχουν μολυνθεί». Όπως είπε επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός μεταφέρεται από άτομο σε άτομο.

Οι καρονοϊοί, στους οποίους ανήκει αυτός ο νέος ιός, είναι μια μεγάλη κατηγορία ιών που προκαλούν τη γρίπη αλλά και το Sars, μεταξύ άλλων. Το θέμα με τον νέο κορονοϊό είναι ότι δεν έχει εμφανιστεί ξανά σε ανθρώπους. Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί κάποια σοβαρά περιστατικά ασθενών με πρόβλημα στο αναπνευστικό, στη Μέση Ανατολή, αλλά το θέμα ακόμα ερευνάται.

http://www.guardian.co.uk/uk/2012/sep/24/sars-like-virus-detect-middle-east

Keywords
Τυχαία Θέματα