Υπάρχουν και άλλα μεγάλα ονόματα στις λίστες του ΣΔΟΕ;

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ούτε έχουμε διάθεση να παραδειγματιστούμε από το «βρόμικο» παρελθόν του πολιτικού συστήματος.

Διότι, για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζουμε εντελώς λανθασμένα το ζήτημα των διεφθαρμένων πολιτικών, του πολιτικού «μαύρου» χρήματος, των «περίεργα» πλούσιων υπουργών και βουλευτών κι εν γένει της διαφθοράς στον πολιτικό βίο της χώρας.

Από χθες γίνεται χαμός για τις λίστες του ΣΔΟΕ, ποιοι πολιτικοί τα πήραν ή πιθανότατα να τα πήραν, ποιοι άλλοι κρύβονται, ποιοι

κάνουν τις διαρροές, ποιοι ωφελούνται από το άθλιο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται, ποιοι ξεκίνησαν έναν «βρόμικο» πόλεμο και γιατί. Όμως, όπως και σε παλαιότερα σκάνδαλα ή «σκάνδαλα» δεν αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη, ούτε οι θεσμικοί φορείς που πρέπει να ασχολούνται μ’ αυτά.

Θα πει κανείς: Μα τι δουλειά να κάνουν οι δικαστές όταν ήδη είναι σε πόλεμο με την κυβέρνηση για τα μισθολογικά τους; Θα είναι αντικειμενικοί; Αυτό είναι ένα ερώτημα, όμως, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι ανεξάρτητη και να φέρει σε πέρας, έστω και μια φορά, το έργο της.

Είμαστε από τους πρώτους εδώ στο antinews κάλεσαν τους πάντες να δώσουν εδώ και τώρα τα ονόματα των πολιτικών που πλούτισαν περίεργα. (Εδώ και τώρα τα ονόματα των 32 πολιτικών) Πριν κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εφημερίδες με τις «αποκαλύψεις» προτρέπαμε τους πάντες, και την κυβέρνηση, να μη διστάσουν να αποκαλύψουν τα πάντα.  Και λέγαμε μάλιστα ότι είναι μια μεγάλη, και ίσως η τελευταία ευκαιρία, για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος ώστε να βγουν νέοι άνθρωποι με όρεξη να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Τα γράφαμε όλα αυτά διότι ξέραμε ότι κυκλοφορούν διάφορες λίστες και φάκελοι του ΣΔΟΕ. Ξέραμε και τα ονόματα που έπαιζαν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ήδη εκτός των όσων έχουν δημοσιευθεί κάποιοι μιλάνε και για επτά άλλους πολιτικούς (τρεις από τη ΝΔ και τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλες συμβάσεις του δημοσίου. Όμως, δημοσιογραφία δεν είναι να βγάζεις στη δημοσιότητα αναπόδεικτες καταγγελίες. Πρέπει να έχεις χαρτιά, διευθύνσεις, λογαριασμούς και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μια κατηγορία. Αλλιώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα που κρύβει σκοπιμότητες και παρασκηνιακά deals.

Εμείς δεν είμαστε έτσι, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας αλλά με στοιχεία. Και ξανατονίζουμε τα εξής: Κανένα όνομα δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από τα χαρτιά. Καμιά λίστα δεν πρέπει να μείνει ανεξερεύνητη. Κι όποιος αποδειχθεί ότι ήταν «λαδιάρης» τότε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον περιμένει στο κελί στον Κορυδαλλό. Αν χρειαστεί να φτιάξουμε και πτέρυγα πολιτικών όπου γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι διεφθαρμένοι θα μπορούν να τα λένε με την ησυχία τους.

Τα λέμε όλα αυτά διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλα ονόματα. Πιο «χοντρά» από αυτά που κυκλοφόρησαν. Πιο ισχυρά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό που αν αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει «λαδιές» τότε θα μιλάμε πράγματι για βόμβα στα θεμέλια του σάπιου έτσι κι αλλιώς συστήματος. Και ήδη, ε

Keywords
Τυχαία Θέματα