Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που έπεσε σε αστυνομικό βαν στα Ηλύσια Πεδία

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε βαν της γαλλικής αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων είναι νεκρός, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Gerard Collomb, ο οποίος μίλησε για μια "απόπειρα επίθεσης". Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, ωστόσο οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μετά την πρόσκρουσή του με το αστυνομικό βαν, το Renault

Megane τυλίχτηκε στις φλόγες και ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος, βρέθηκε στο έδαφος. Η γαλλική αστυνομία έσβησε τη φωτιά με πυροσβεστήρες, ενώ στο σημείο έφτασαν άμεσα ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν γκαζάκια, περίστροφα και ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

"Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας στη Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο" τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. "Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων" επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η γαλλική αστυνομία εκκένωσε την περιοχή γύρω από το θέατρο Μαρινί, ένω έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Concorde και Champs-Elysees-Clemencau "για λόγους ασφαλείας". Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο δράστης ήταν 31 ετών, γεννημένος στην κοινότητα Αρζεντέιγ, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δράστης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο "ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα", μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νωρίτερα το απόγευμα με το όχημα που οδηγούσε, και στο οποίο μετέφερε γκαζάκια και όπλα, πάνω σε βαν της αστυνομίας, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο "σαλαφιστικό" κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δράστης, που πέθανε, δεν ήταν γνωστός στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα