Γαλλία: Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που έπεσε σε αστυνομικό βαν στα Ηλύσια Πεδία

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε βαν της γαλλικής αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων είναι νεκρός, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Gerard Collomb. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, ωστόσο οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μετά την πρόσκρουσή του με το αστυνομικό βαν, το Renault Megane τυλίχτηκε στις φλόγες και ο φερόμενος

ως δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος, βρέθηκε στο έδαφος. Η γαλλική αστυνομία έσβησε τη φωτιά με πυροσβεστήρες, ενώ στο σημείο έφτασαν άμεσα ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν γκαζάκια, περίστροφα και ένα όπλο Καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η γαλλική αστυνομία εκκένωσε την περιοχή γύρω από το θέατρο Μαρινί, ένω έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Concorde και Champs-Elysees-Clemencau "για λόγους ασφαλείας". Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο δράστης ήταν 31 ετών, γεννημένος στην κοινότητα Αρζεντέιγ, βορειοδυτικά του Παρισιού. Δεν ήταν άγνωστος στις αρχές, αφού η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας είχε το φάκελό του.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα