«Ναι» στους γάμους ομοφυλόφιλων είπε το γαλλικό κοινοβούλιο

17:20 3/2/2013 - Πηγή: Antinews

Το άρθρο του νομοσχεδίου με το οποίο νομιμοποιούνται στη Γαλλία οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εγκρίθηκε το Σάββατο από το κοινοβούλιο. Οι βουλευτές ενέκριναν με ψήφους 249 υπέρ, έναντι 97 κατά, το πρώτο και σημαντικότερο άρθρο του νομοσχεδίου που ορίζει ότι γάμος συνάπτεται μεταξύ «δύο ατόμων διαφορετικού ή του ίδιου φύλου». Τον σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξαν πολλοί αριστεροί βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν κάποιοι βουλευτές του UMP και του κέντρου.

Η πρόταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, εδώ και μήνες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 55-60% των Γάλλων είναι υπέρ, ενώ το 50% περίπου εγκρίνει και τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεδομένης της ευκολίας με την οποία πέρασε το νομοσχέδιο, θα υπάρχουν και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, κυρίως όσον αφορά τις υιοθεσίες.

Ο νόμος χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία από την κατάργηση της θανατικής ποινής, το 1981. «Θα δώσουμε την ελευθερία στον καθένα να επιλέγει τον ή την σύντροφό του και το μέλλον τους» δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Christiane Taubira. Ο βουλευτής Philippe Gosselin του UMP σχολίασε ότι η νομοθεσία θα εισάγει στη Γαλλία τάσεις που η γαλλική κοινωνία δεν θέλει. «Σήμερα είναι ο γάμος και η υιοθεσία. Αύριο θα είναι η υποβοηθούμενη ιατρικά σύλληψη και οι παρένθετες μητέρες » είπε χαρακτηριστικά. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, εντός αλλά και εκτός κοινοβουλίου, αναμένεται ότι θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη.

bbc

Keywords
Τυχαία Θέματα