Να βαφτεί «γκρίζα» η Γαύδος επειδή ενοχλείται η κ. δήμαρχος;

«Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Έχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;»

Ποιος τα λέει αυτά; Τα λέει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού, η Συριζαία Γκέλη Καλλινίκου η οποία με επιστολή

της διαμαρτύρεται όχι για τις τουρκικές προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά για τις χαμηλές πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών. Ζητά δηλαδή να σταματήσουν τα F16 της χώρας μας να πετάνε πάνω από την ακριτική Γαύδο γιατί… ενοχλούν. Ασχέτως βέβαια αν οι Τούρκοι κάνουν πάρτι στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. Λέει η εν λόγω δήμαρχος:

«Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει: «Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε: “Τώρα θα πέσει στην κεφαλή μας”».

Δηλαδή επειδή πιθανότατα να έπεσε καμιά πέτρα από κάποιο σπίτι να σταματήσει η Ελλάδα να στέλνει αεροσκάφη στην περιοχή; Να αφήσει τους Τούρκους να βάψουν «γκρίζα» τη Γαύδο επειδή ενοχλείται η κ. δήμαρχος; Αυτή είναι η λογική που θα ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση; Να μην ενοχλούμε τα… ψάρια στο Αιγαίο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα