Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω την «Ουκρανοποίηση» της Ελλάδας

21:33 3/5/2017 - Πηγή: Antinews

Τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας... ακούει και μας διαβάζει και βγήκε επιτέλους να αντικρούσει την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης. Βγήκε με συνέντευξή του να μιλήσει για την οικονομία αλλά και για το πρόσωπο των ημερών, τον Ιβάν Σαββίδη και να δώσει κάποιες απαντήσεις.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση που δέχθηκε από τον «Ρώσο», ο Μητσοτάκης είπε μια καλή ατάκα. Ότι δεν θα επιτρέψει την «Ουκρανοποίηση» της Ελλάδας, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ο πόλεμος είναι προ

των πυλών με τον Ιβάν Σαββίδη και τους πολικούς προστάτες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα πρέπει να ντρέπονται για αυτό που έκαναν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. "Έφεραν μια χαριστική τροπολογία για έναν επιχειρηματία, δίχως να τολμούν να πουν ότι πρόκειται για τον κ. Σαββίδη, και του χαρίζουν 38 εκατομμύρια για πρόστιμα από λαθρεμπορία…Δεν έχω ξανακούσει κάποιον επιχειρηματία να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο για το πολιτικό σύστημα…Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν", επεσήμανε και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εγκαθιδρύσει το δικό του καθεστώς νέας διαπλοκής. Ενώ τόνισε ότι ο κ. Σαββίδης έπρεπε να έχει λύσει το πρόστιμο τότε που πήρε την ΣΕΚΑΠ με όλες τις υποχρεώσεις της.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη συμφωνία ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, αλλά ούτε και τα αντίμετρα. «Δε θα βάλω καμία υπογραφή. Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση που πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Γιατί το Ταμείο να ζητήσει από την αντιπολίτευση κάτι που δε ζήτησε από τον κ. Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Εγώ δε λέω πως θα σκίσω τα μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα".

Χαρακτήρισε ως "φερετζέ" τα περιλάλητα αντίμετρα που κρατάει με ένταση στο προσκήνιο η συγκυβέρνηση της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου. Παράλληλα, επεσήμανε πως τα πρόσθετα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι δανειστές, χαρακτηρίζοντάς τα ως το κόστος διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα. "Είναι 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Ο κ. Τσίπρας νομοθετεί 3,6 δις πρόσθετα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος. Είναι αναξιόπιστος. Η ελληνική οικονομία δε μπορεί να αντέξει αυτά τα πλεονάσματα. Αλλά μόνο εάν προτάξουμε αξιόλογο μεταρρυθμιστικό σχέδιο μπορούμε να πάρουμε ανάσες. Ο κ. Τσίπρας καλείται να εφαρμόσει αλλαγές που δεν πιστεύει. Όσο παραμένει στην εξουσία η χώρα θα σέρνεται και η ανέχεια θα αυξάνεται. Το πώς θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα. Εάν κόψουμε δαπάνες, μαζέψουμε τις ΔΕΚΟ θα έχουνε δυνατότητα να παρέμβουμε σε άλλα σκέλη. Να κόψουμε φόρους", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας πως το κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό που προτάσσει η οδός Πειραιώς είναι ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα αποτελέσει το όχημα της εξόδου από την κρίση.

Έκανε όμως και ένα λάθος. Ανέφερε ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές δικαιώθηκε. "Εάν είχαν γίνει εκλογές θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε τίποτα. Ούτε κάτι για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση. Εμείς δε μιλάμε μόνο για εκλογές. Λέμε πως εάν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς μπορούμε να κάνουμε δέκα πράγματα. Πιστεύουμε πως μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε καλύτερο μέλλον".

Μακάρι να ήταν έτσι, όμως, το να ζητάς συνέχεια εκλογές όταν το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ο άλλος, τελικά αποβαίνει σε βάρος της ΝΔ. Και οδηγεί σε στρατηγικά αδιέξοδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα